До Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи: Цей фільм ви запам’ятаєте на все життя, - Безсмертний (відео)

Фільм показує, що насправді відбувалося в ніч на 26 квітня 1986 року. Є свідчення очевидців, деякі сцени були зняті на території самої ЧАЕС.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише український дипломат і громадський діяч Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

"Одразу після аварії на Чорнобильській АЕС я їздив до Прип’яті декілька разів. Нас, хлопців-студентів, відправляли туди, щоб ми допомагали евакуйовувати дітей. Супроводжували їх до Києва, а дівчата вже звідси везли далі – в Крим, Карпати. Чи усвідомлювали ми, що можемо отримати дозу радіації? Напевно, ми про це не думали. А радянській системі було плювати на нас.

Зараз я час від часу показую своїм студентам фільм «Disaster at Chornobyl», знятий каналом Discovery. Колись я встиг скачати його в російському перекладі. Зараз уже російською ви його ніде не знайдете. У вільному доступі є тільки англійською.

Рекомендую дивитися його всім. Повірте, ви запам’ятаєте його на все життя. Фільм показує, що насправді відбувалося в ніч на 26 квітня 1986 року. Є свідчення очевидців, деякі сцени були зняті на території самої ЧАЕС.

Цей фільм – вирок радянській системі. Трагедія сталася тому, що безпека у Радянському Союзі стояла на останньому місці. На першому були комуністичні химери. Всі, у чиїх руках була доля ЧАЕС, думали тільки про те, як вислужитись перед керівництвом, просунутися далі по партійній і кар’єрній лінії.

Підсумок жахливий – тисячі жертв та постраждалих. Україна і далі розраховується життями своїх громадян. А людству ще тисячі років розгрібати наслідки цього радянського мислення.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...