До корупції в оборонпромі причетні працівники ГПУ, СБУ, ДФС і НАБУ, - BihusINFO (відео)

Журналісти проекту "Наші гроші" заявили, що працівники різних правоохоронних органів України брали хабарі за закриття проваджень щодо розкрадань в українському оборонному комплексі.

Про це йдеться у розслідуванні проекту BihusINFO, передають Патріоти України.

За даними журналістів, майже усі правоохоронні органи кілька років знали про застосування сумнівних схем в українському оборонному комплексі. Йдеться про СБУ, ДФС, НАБУ, ГПУ.

Журналісти оприлюднили листування керівника компанії "Оптімумспецдеталь" Андрія Рогози з працівником СБУ, в якому він жаліється, що не встигає зібрати гроші на нові хабарі для закриття кримінальних проваджень. Йдеться про справи, які відкривали ДФС та ГПУ.

Зокрема, у листопаді 2016 року Рогоза і бізнесмен Жуков обговорювали передачу хабаря у $30 тисяч — 20 для ГПУ і 10 для ДФС. ДФС першою серед правоохоронних відомств відкривала справи щодо конвертаційних центрів та “Оптімумспецдеталь”. Це підприємство мало бути покаране за ухилення від сплати податків.

Рогоза у розмові з працівником СБУ жалівся, що закрити справу у ДФС дешевше і легше, ніж у ГПУ. За даними журналістів, з Рогозою спілкувався слідчий київського управління СБУ Дмитро Москаленко. Гроші йому передавали через водія.

З листування Рогози та Жукова стає зрозуміло, що йшлося про регулярні платежі.

У лютому 2017 року вони обговорювали, чому СБУ розслідує їхні оборудки з бронетанковими заводами попри те, що у відомстві є “їхня” людина. Домовилися, що справу спробують закрити, навіть якщо його веде інший підрозділ СБУ, а не той, де знаходиться Москаленко.

Москаленко, за даними журналістів, за свою роботу отримав БМВ Рогози. Хоча він просив один з Мерседесів, який належав Жукову.

Також Рогоза та Жуков впливали на хід слідства, яке вела військова прокуратура. Це відомство розробляло фірму Рогози ще з кінця 2015 року. За півроку слідства розтрати не були виявлені.

17 лютого 2017 року Рогоза і Жуков обговорювали у листуванні можливість закриття справи у військовій прокуратурі за $20 тисяч.

Навесні 2017 року військова прокуратура зробила третю спробу розслідувати оборудки Рогози-Жукова. І ця спроба була більш глибокою, ніж попередні дві. Але потім ухвала про проведення обшуків в Укроборонпромі зникла навіть з судового реєстру.

Також військовими оборудками цікавилось НАБУ. У грудні 2016 року Жуков вимагав від Рогози терміново вирішити питання на рівні заступника директора НАБУ Гізо Углави. Йшлося про вилучення Оптимумспецдеталь зі створеного НАБУ переліку фіктивних компаній. Наявність у цьому переліку зупиняла виплати з боку Укроборонпрома.

А вже в січні 2017 року з'явився уточнений перелік, в якому не було підприємства Оптимумспецдеталь. Також НАБУ видало довідку, яка дозволяла фірмі Рогози працювати з Укроборонпромом.

За даними журналістів, посередником між Рогозою-Жуковим та НАБУ виступав так званий агент Євген Шевченко. З ними співпрацював працівник НАБУ Дмитро Литвиненко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...