До Одеси прибув черговий корабель НАТО, цього разу французький (фото)

Це вже другий візит корабля НАТО нечорноморської країни до нашого міста в цьому році. Першим 25 лютого заходив американський ракетний есмінець DDG75 Donald Cook.

23 березня вранці в Одеський морський торговий порт зайшов натовський корабель. О 9:30 біля 16 причалу морвокзалу пришвартувався французький тральщик M653 Capricorne, передають Патріоти України з посиланням на Думську.
Мета заходу - підтримка двостороннього співробітництва у військово-морській сфері та безпеці на морі. Корабель пробуде в Одесі до 26 березня. В рамках візиту заплановані навчання з кораблями ВМС України за програмою PASSEX.
«Капрікорн" не вперше в Чорному морі - на початку липня 2006 року гостював у болгарській Варні і провів навчання в складі великої групи кораблів (США, Іспанія, Італія, Греція, Німеччина, Ізраїль).
Тральщик відноситься до мінних мисливців класу Eridan. Увійшов до складу ВМС Франції в серпні 1987 року. Повна водотоннажність 625 тонн. Довжина 52 метри, ширина 9, осадка 3,8 метра. Максимальна швидкість на дизельному двигуні - 18 вузлів, при патрулюванні на електромоторах - 7 вузлів. Екіпаж складається з 49 осіб (5 офіцерів).
Корабель оснащений двома самохідними підводними апаратами для пошуку і знищення мін PAP-104 Мод4 і Bofors Double Eagle Mк2. Артилерійське озброєння - 20 мм гармата Giat 20F2 і три кулемети. На борту є також радіолокаційна станція і гідроакустичні система.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...