До спецоперації задіяли роту глибинної розвідки зі складу резерву Об'єднаних сил: Стало відомо, як ЗСУ звільнили ще шмат рідної землі на Донбасі

Мова идет про частину містечка Золоте на Луганщині, зокрема частину району Золоте-5 - Хутір Вільний.

Українські військові зайняли нові позиції на Донбасі, взявши під свій контроль північно-західну околицю населеного пункту Золоте-5 у Луганській області. Про це розповів керівник групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України. Він уточнив, що це сталося 19 вересня.

"Російсько-окупаційні війська, які здійснюють обстріли позицій ОС, систематично, з метою недопущення вогню у відповідь з боку підрозділів ЗСУ, застосовують тактику використання інфраструктури населених пунктів, зокрема тих, які перебувають у так званій "сірій зоні", прикриваючись місцевим населенням", - розповів Тимчук.

Він уточнив, що після взяття Об'єднаними силами під контроль населеного пункту Золоте-4 терористи активізували обстріл позицій українських військових. Вони використовували північно-західну частину населеного пункту Золоте-5, яка знаходиться в "сірій зоні".

"Для припинення провокаційних обстрілів, збереження життя і здоров'я особового складу ОС і цивільного населення н.п. Золоте-4, за даними групи ІС, 19 вересня поточного року особовий склад роти глибинної розвідки зі складу резерву Об'єднаних сил розширив зону відповідальності ОС і зайняв нові позиції, взявши під свій контроль північно-західну околицю н.п. Золоте-5", - наголосив Тимчук.

За його словами, українськими воїнами командував молодший лейтенанта Олег Ляденко. ООС поліпшили тактичне положення, утворили нові елементи бойового порядку.

"Також окупанти позбавлені можливості безкарно наближатися до позицій ОС і здійснювати обстріли їхніх позицій із близької дистанції на цій ділянці. Характерно, що місцеві жителі (близько 150 осіб) зустріли українських воїнів-визволителів гаслами "Слава Україні!" і "Героям Слава!". У результаті проведеної операції Об'єднаними силами повернуто під контроль майже 40 га території", - підсумував Тимчук.

У мережі вже з'явилася реакція на нову перемогу українських захисників на Донбасі.

"А що, правда те, що Золоте-5 вже під Хунтою?", "А тим часом "сіра зона" схудла на Золоте-5. Слава ЗСУ", "Ні*йові українські військові от**чили від володінь Пасічника 40 гектарів. Золоте-5 тепер Україна", "Орк у масці та в кущах розповідає, що він у Золотому. Значить вони його таки прос*али", - написали користувачі.

Також журналісти зняли момент підняття українського прапора над раніше звільненим хутором Вільний. Відзначається, що жителі населеного пункту, який є частиною Золотого-4, зі сльозами на очах зустрічали захисників. ЗСУ не збираються зупинятися на досягнутому. Від Золотого-5 це місце знаходиться в кілометрі, тому вони вже знають наступну мету.

Як ми раніше повідомляли, в ході блискавичної операції спецпризначенці ЗСУ звільнили хутір Вільний.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...