До суду нарешті потрапила справа про жахливу травму в дитсадку Кременчука (відео)

Через два з половиною роки слідство передало в суд справу про травмування п'ятирічної дівчинки Каті Чесак в дитячому саду Кременчука, в результаті чого вона залишилася інвалідом.

Дівчинка вдарилася головою об болт, який стирчав з дитячого атракціону, в результаті чого мало не померла, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Вона не може ходити до школи. Вчителі займаються з Катею індивідуально. За словами школярки, коли вона відкрила очі в день події - навколо стояли її однолітки, а за ними - вихователька. Лікарям довелося витягувати з мозку осколки. Після цього вони вперше виростили імплантат зі стовбурових клітин, щоб закрити сіру речовину.

"7 на 7 діра в голові, через яку пульсує мозок", - згадала мати дівчинки Олена Чесак.

Слідство звинувачує в неналежному виконанні обов'язків виховательку Каті, яка відразу ж звільнилися з дитсадка і перейшла до іншого. А також, під підозру потрапила завідувачка дитячого закладу. Відзначається, що вона досі займає посаду, незважаючи на те, що є жінкою пенсійного віку. Провини обидві не визнають.

"Вона могла впасти сама, де вона, що вона впала - ніхто не бачив, чи на болт чи на землю", - зазначив адвокат виховательки Олександр Луценко.

На думку прокурора Віталія Олефіренко, вихователька допустила дітей до конструкції зі стільчиками і столом, які мали болтові зміцнення. Вони не відповідали вимогам інструкції. Він пояснив, що жінка не контролювала дії вихованців і не бачила їх.

Після події болти на атракціоні зрізали, а на майданчику залишили тільки пісочниці і цегляні альтанки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...