"До свиданья, наш ласковый мишка, возвращайся в свой сказочный лес!"​: Порошенко заявив, що "російський вектор" розвитку України остаточно забутий

За словами президента, Україна остаточно взяла курс на інтеграцію в НАТО.

Курс України на інтеграцію в НАТО означає остаточний розрив з Москвою. Про це президент Петро Порошенко заявив на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES), передають Патріоти України.
Глава держави зазначив, що Україна отримала підтвердження перспективи вступу в НАТО на липневому саміті Альянсу в Брюсселі. "Нинішній саміт НАТО підтвердив євроатлантичну перспективу великої європейської країни ... Президенти і прем'єри один за іншим говорили: пане президенте, двері НАТО для вас відкриті", - переказав він переговори на саміті.
Порошенко підкреслив, що після липневого саміту "російський вектор" розвитку України остаточно забутий. "Це не тільки намір зайвий раз помахати рукою Москві: "До свиданья, наш ласковый мишка, возвращайся в свой сказочный лес!". Це меседж і нашим західним партнерам: "Раз ви (НАТО, - ред.) неодноразово вже нам сказали, що двері відкриті, то навіть не сумнівайтеся, ми обов'язково через них зайдемо!", - заявив він.
Порошенко вважає, що Україна вже "обіграла Росію", оскільки змогла встати на західний курс, незважаючи на багаторічний опір Кремля. "З радянських казок ми дуже добре пам'ятаємо, як небезпечно озиратися назад", - додав він.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко зареєстрував в парламенті проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський союз.
Фраза "До свиданья, наш ласковый мишка, возвращайся в свой сказочный лес!" є уривком з пісні "До свиданья, Москва", яка звучала на церемонії закриття XXII літніх Олімпійських ігор, що проходили в 1980 році в Москві.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...