Добкін, Шуфрич, Бродський і Гордон знялися у фільмі про легендарного фізика

У 2019 році на екрани має вийти фільм «Дау» про нобелівського лауреата Лева Ландау.

Лев Ландау

У київському кінотеатрі «Жовтень» 26 квітня показали фільм «Дау» Іллі Хржановського, який розповідає про життя Льва Ландау - радянського фізика, лауреата Нобелівської премії. Про це повідомив продюсер стрічки Юрій Мінзянов, передають Патріоти України.

За його словами, фільм представляв сам режисер. Картина йшла п'ять з половиною годин. В прокаті вона з’явиться у 2019 році і буде, швидше за все, у тригодинній версії, зазначив продюсер.

«Слів, щоб передати емоції, почуття від перегляду у мене поки немає. Скажу тільки, що в фільмі, густо населеному всілякими персонажами, тільки два професійних актори. Решта все типажі, люди з масовки, але як вони всі грають! І ще скажу - ми [втратили] нашу скромну українську актрису Радмилу Щоголеву - то, що вона робить на екрані це просто геніально! Тепер актриса в недосяжності для нас! (З 2007 року Щоголева грає у Російському незалежному театрі – ред.). Прекрасний відомий театральний режисер Анатолій Васильєв в ролі Капіци (Петро Капіца, фізик, лауреат Нобелівської премії, - ред.) і абсолютно неймовірний в головній ролі грецький диригент і музикант Теодор Курентзіс», - пише у Facebook Мінзянов.

Продюсер також відзначив, що в одному епізоді знялися українські політики Нестор Шуфрич, Михайло Добкін, Михайло Бродський і журналіст Дмитро Гордон. Чи увійде їхня робота до фінального монтажу стрічки, Мінзянов не уточнив.

Фільм про Ландау знімали 10 років. Участь у його виробництві взяли Німеччина, Росія, Швеція та Україна. Знімався, в тому числі у Харкові.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...