Добкіну загрожує 12 років ув'язнення: Протиправні дії нардепа заподіяли Харкову збитків на 178,6 млн грн

Генеральна прокуратура просить Верховну Раду дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна.

Михайло Добкін

Його підозрюють у злочинах проти власності та у сфері службової діяльності, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Йдеться про афери з землею, які Добкін проводив у 2008 році, перебуваючи на посаді голови Харківської міської ради. Зокрема, він начебто сприяв незаконному відчуженню земель в інтересах житлово-будівельного кооперативу "Авантаж" та ОК "Житлобуд-1".

За оцінкою правоохоронців, протиправні дії мера Харкова заподіяли місту збитків на 178,6 млн грн.

"Беручи до уваги те, що злочини, які інкримінуються Добкіну, є тяжкими та особливо тяжкими і передбачають можливість призначення покарання на строк до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, перебуваючи на волі Добкін М.М. може переховуватись від органів досудового розслідування та суду", – наголошує прокурор.

Оскільки правоохоронці вважають, що з метою уникнення покарання Добкін особисто або за посередництвом третіх осіб зокрема посадових осіб Харківської міської ради може знищити, сховати або спотворити документальні докази та залякати свідків, прокуратура просить Верховну Раду дати також дозвіл на арешт Добкіна.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...