"Добро завжди буде сильніше зла": Мережу схвилював пост про інцидент у Києві

Український журналіст, засновник онлайн-медіа Talktome Дмитро Дір зворушив користувачів мережі розповіддю про літню жінку, яка випадково зустрілася йому на вулиці і поділилась історією про своє нелегке життя і боротьбу добра і зла.

Про це Дмитро написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Дір розповів, що виходячи з кафе він наткнувся на бабусю, яка сиділа на засніженому ганку біля під'їзду. Чоловік запідозрив, що у жінки щось трапилося і вирішив запитати у неї про це.

"Історія про те, що випадковостей не буває. Заметіль, затори десять балів. Биту годину не можу викликати таксі, яке має відвезти мене з центру Києва на лівий берег. Коли машина все-таки знайшлася, виходжу на вулицю і помічаю жінку похилого віку, яка сидить на ганку коло під'їзду. Поруч стоїть сумка, покрита снігом. Підходжу, питаю, чи все у неї добре. "Мені стало погано", - відповіла жінка, закриваючи очі і важко дихаючи", - пише Дмитро Дір.

За його словами, він прийняв рішення відмовитися від послуг таксі, яке чекало його весь цей час, викликати швидку і залишитися поруч з жінкою до приїзду медиків. Старенька сказала, що йшла з продуктового магазину, несучи важку сумку, коли відчула, що не зможе самостійно дістатися до будинку.

"Я з продуктового йшла. Дуже важка сумка, я не знаю, чому вирішила, що зможу сама її дотягнути. Я тут поруч живу зовсім, в четвертому будинку", - розповіла жінка.

Як з'ясувалося, за випадковим збігом обставин Дмитро живе в одному будинку з бабусею. Більш того, вони виявилися сусідами: вона проживала на поверх вище. Чоловік попросив співрозмовницю розповісти щось про себе, щоб та не втратила свідомість.

"Вона - мистецтвознавець за професією. Живе зі своїми сином. Йому сорок три і у нього особливості розвитку, тому і живуть разом. Жінка почала ділитися історією свого життя:

- Розумієте, син дуже самотня людина, але він особливий, відрізняється від інших і сам про це знає. Мій син не розуміє, як люди взаємодіють один з одним, тому у нього нікого немає. Але він геній, справжній геній: співає у хорі, у нього музична освіта, грав такі складні твори. Раніше люди були добрішими. Я сиділа на ґанку, поруч зі мною пройшли, як мінімум, чотири людини, і всі оминули увагою. Знаєте, я весь час боюся, що у мене буде інсульт. Якщо я помру, то мій син залишиться сам, нікому не потрібний. У нього відберуть квартиру, відберуть все.

- Не кажіть так, будь ласка.

- Це правда. У сучасному світі абсолютно не залишилося місця гуманізму. Мені так шкода це усвідомлювати. Знаєте, яким був найкращий час в моєму житті? Після війни. 45-46 роки були абсолютно ні на що не схожими, тому що люди знали, чого варта перемога добра над злом. Зберегти це добро було найголовнішою місією.

Незабаром приїхала карета швидкої допомоги. Медбрат запитав, чи не хоче бабуся відпрвитися в лікарню, але вона відмовилась від госпіталізації. У цей час раптово мені подзвонив таксист, з яким я так і не поїхав.

- Ви там як?

- Так ось, швидку викликав. Вона зараз в машині.

- Зрозумів. Ну ви, якщо що, телефонуйте, відвезу вас все-таки за потрібною адресою.

- Дякую, будемо на зв'язку.

Через десять хвилин жінку відпустили, вона стала виглядати набагато краще, могла спокійно дихати і впевнено стояти на ногах.

- Я навіть не знаю, як вам віддячити. Я, напевно, вас дуже затримала.

- Все добре, справді. Давайте я проведу вас додому, все одно вже нікуди не поспішаю.

Вона розповідає мені про письменників і художників, про те, як викладала в гімназіях, про богему, письменницьку еліту, і навіть про опери на "Гоголь-фесті". Коли прийшли до її квартири жінка люб'язно запросила увійти.

- Ви зайдіть і напишіть мені свій е-мейл, я пришлю вам приголомшливий матеріал про одного режисера.

Коли ми пройшли назад до вхідних дверей і я нарешті згадав, що треба було запитати з самого початку.

- Як вас звати?

- Наталія Іванівна. А вас?

- Дмитро.

Попрощавшись, я пішов на поверх вище, до себе додому", - написав у соціальній мережі Дмитро Дір.

Також журналіст додав, що героїня його історію розповіла про повчальний випадок, який стався за роки її викладання.

"Я одного разу запитала у своїх студентів, хто сильніший - зла людина, або добра? І всі вони незмінно відповідали мені, мовляв, звичайно ж зла. Але якби в світі жили тільки злі люди, вони б вже давно перегризли один одному горлянки. Але ж цього не відбувається, вірно? Тому що десятьох злих людей завжди стримує один добрий. Добро завжди буде сильніше зла", - підсумувала бабуся.

Цікаво, Дмитро також розповів, що коли прийшов додому, зв'язався з все тим же таксистом і поділився інформацією про самопочуття Наталії.

"Здається, що ми всі такі чужі один одному, всі такі випадкові, а потім виявляється, що ближче вже і нікуди. На десять злих людей і правда знаходяться кілька тих, хто змусить повірити, що світ не так вже й поганий", - підсумував свою розповідь Дір.

Історія про випадкову незнайомку підкорила користувачів мережі. За кілька годин пост зібрав майже 3 тисячі лайків і десятки коментарів, де підписники подякували Дмитру за добрий вчинок і повчальну історію.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...