Доброго ранку, Хунта!: Трохи вранішніх новин

Український блогер про останні новини в економіці.

Фото: Денис П'ятигорець

Український блогер Денис П'ятигорець в своїму Facebook поділився останніми новинами української економіки, повідомляють Патріоти України.

"Як і обіцяв, буду по-трохи відновлювати Вранішні новини. І цей випуск присвячу виключно економіці. Без політики.

Зустрічай, Хунта, голодну країну в руїнах, де сіллю платять за проїзд, де ковбасу треба вносити в е-декларацію, де на кордонах – кілометрові черги емігрантів з торбами в клітинку тікають від суворого українського сьогодення працювати натеральниками підлоги в європейські гей-бари.

1. Правління Національного банку України прийняло рішення про зниження облікової ставки з 13% до 12,5% річних. Нова облікова ставка діятиме з 26 травня 2017 року.

2. Міжнародні резерви України в даний час становлять 17,6 мільярда доларів.

3. В Україні в 2016 році показник приросту робочих місць, створених завдяки прямим іноземним інвестиціям, склав 435% в порівнянні з 2015 роком.

4. ВВП України в першому кварталі виріс на 2,4% в річному вираженні (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року).

5. Україна за минулий рік піднялася на 18 позицій у світовому рейтингу відкритих даних.У міжнародному рейтингу Open Data Barometer, за результатами дослідження 2016 року, Україна посіла 44 місце та наздогнала Естонію.

6. В Україні з’явився вже 20-й індустріальний парк. Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України включило до Реєстру індустріальних (промислових) парків ІП Золотоноша у Черкаській області.

7. В Україні зафіксовано новий рекорд – у поточному маркетинговому році експортовано 39 142 тисячі тон зернових, що на 120 тисяч тон більше ніж за весь 2015/2016 МР.

8. На Волині відкрили новий завод насіння. ТОВ П'ятидні відкрило насіннєвий завод потужністю 10 тон на годину. Продукцією підприємства будуть високоякісне насіння пшениці, сої та гороху.

9. В Україні у січні-квітні 2017 р. підприємствами транспорту перевезено 205,8 млн т вантажів, що на 7,7% більше, ніж за відповідний період 2016 р.

10. У перші чотири місяці року пасажирообіг в Україні виріс на 10,7% в порівнянні з січнем-квітнем 2016 року і склав 30 млрд пас/км.

11. Товарообіг роздрібної торгівлі України, без урахування тимчасово окупованій території АРК і міста Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції, в січні-квітні 2017 року порівнянних цінах збільшився на 5,8% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

12. За січень – березень 2017 року частка безготівкових платежів з використанням платіжних карток в Україні зросла до 38.4% (на початок 2017 року – 35.5%). Загальна ж кількість операцій із використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, за цей період становила 679 млн. шт., а їх обсяг – майже 426 млрд. грн.

13. Трохи про енергозбереження. У нашій країні сьогодні активно реалізуються проекти з впровадження LED-освітлення в ряді міст: відповідно, зростання даного ринку перевищило 140%.

14. Право експорту своєї продукції на територію Європейського Союзу на сьогодні мають 280 українських підприємств, 100 з яких є виробниками продукції.

15. Міжнародний трейдер DufEnergy (Швейцарія) заснував в Україні свою дочірню компанію для торгівлі природним газом та іншими енергоресурсами DufEnergy Ukraine (Київ).

16. Полтавський ГЗК (Ferrexpo Poltava Mining, FPM, полтавський гзк, що входить в групу Ferrexpo) за результатами 4 місяців 2017 року лідирує за експортом залізорудних окатишів серед підприємств країн СНД.

17. «Укрзалізниця» стала успішним виробником і продавцем щебеню. У І кварталі 2017 року підприємства Укрзалізниці реалізували комерційним споживачам 48 % виробленої щебеневої продукції.

18. Крюківський вагонобудівний завод в січні-квітні 2017 року, в порівнянні звідповідним періодом 2016 року, збільшив виробництво вантажних вагонів на 69,8% або на 299 шт. – до 727 вагонів.

19. Завод Антонова починає випробування ударного безпілотника. Багатоцільовий авіаційний комплекс АН-БК-1 «Горлиця» розробляється на ДП «Антонов» у кооперації з провідними підприємствами України.

20. ДП «Завод ім. В. О. Малишева», що входить до складу ДК «Укроборонпром», повернув до ладу 50 одиниць ОБТ «Булат» та передав їх до української армії.

21. На Краматорському підприємстві «Фурлендер Віндтехнолоджі» виготовили першу в Україні вітроенергетичну установку потужністю 3,2 МВт.

22. «Турбоатом» передав Угорщині два ротори високого тиску для модернізації турбіни К-220-44 для блоку № 1. Таким чином «Турбоатом» в повному обсязі виконав умови контракту, який уклав в кризовому 2015 році.

23. Перший «Тарпан» встав на капітальний ремонт на КВБЗ. Більше мільйона кілометрів об’їздив він по залізницях, перевізши сотні тисяч пасажирів.

24. Данська компанія Крагелюнд Феніче Холдинг АпС відкрила новий корпус меблевої фабрики на Львівщині.

25. Компанія AgriLab спільно з Національним університетом біоресурсів і природокористування України (НУБіП) створила навчально-практичний агропроект Agristart, де читатимуть лекції провідні експерти з агровиробництва, а учасників забезпечать доступом до сучасного обладнання та технологій."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...