Доброго ранку, Хунта!: Трохи вранішніх новин від Дениса П'ятигорця

​Блогер Денис П'ятигорець на своїй сторінці у Facebook зібрав головні новини початку тижня.

Денис П'ятигорець

Про це повідомляють Патріоти України.

1. Сенат Нідерландів підтримав ратифікацію Угоди про асоціацію Україна - Європейський Союз. Депутати голосували шляхом підняття зі своїх місць. Було видно, що "за" проголосувала значна більшість. Тому головуюча Анкі Брукерс-Кнол проголосила, що законодавчий акт ухвалений. Для тих, хто не в темі, або забув – варто нагадати. В Нідерландах є своя «вата» накшталт Мураєва чи Вілкула в Україні, яка за гроші Кремля замутила там референдум, на який прийшло кілька десятків завсідників місцевих кофішопів та проголосували проти підписання асоціації з Україною. Рішення референдуму – це не обязи, а типу дорадчий механізм. Тому Сенат Нідерландів міг або прислухатися до його результатів та бортанути Україну, або забути, що такий референдум в принципі був та угоду ратифікувати. Рашка при цьому вломила в місцеві ЗМІ кучу бабла, якого б хватило ще на пару ракет Протон-М, які в них ніхєра не літають, і в принципі, результат вийшов той самий, що й ракетами – бабло вломили, а нє срослось. Ну, хоч Нідерландська «вата» заробила трохи грошей і тепер вони буржуа.

2. #ВНасНемаГрошейНаПодорожі. #КомуЦейБезвізПотрібен. Державна міграційна служба встановила новий рекорд з видачі біометричних паспортів - 20,5 тисяч в день.

3. Росія знову звинуватила ЄС у "візовому геноциді" кримчан, які мають отримувати візи тільки в дипустановах в Україні. Про це заявив заступник глави МЗС РФ Олексій Мєшков. Тобто ще раз – спочатку вони кричали «Вам бєзвіз нє дадут», потім кричали «А нам бєзвіз нєнужє – шо там в Гєропє дєлать», а вже сьогодні «та падажітє, а шо – кримська вата нє люді?». #ТомуЩоПослідовні

4. Кронпринцеса Данії Мері сфотографувалася в українській вишиванці. Дане вишите плаття виготовив бренд March 11, який був створений двома українськими дизайнерами Світланою Головченко і Робертом Міщенко. І тут принцесі треба бути дуже обережною, бо там десь з-за парєбріка може вискочити кремлівська дрібнота, та заявити, що Мері насправді «російська принцеса», а вишиванка – то дрєвнє російськє рукодєльне мистецтво, яке передавалося від Батия до Собяніна.

5. Служба безпеки України у понеділок, 29 травня, оприлюднила відео спільних із Службою інформації і безпеки Молдови антитерористичних тактико-спеціальних навчань «Міцний кордон - 2017», які відбулися на території Одеської області та Молдови протягом 15-25 травня. Причому варто відмітити почуття гумору наших СБУшників. Суть в чому – спочатку Україна домовилася з Урядом Молдови та закрила кордон з Придністров’ям. Хочете щоб до вас пускали вантажі – поставте на кордоні молдавських митників і хай вони займаються оформленням документів. Придністровська вата в шоці, давай Росію на допомогу кликати. А хрен там – кордони перекриті. Потім Уряд Молдови вишвирнув з країни 5 російських дипломатів, чим викликав вибух мізків у ватноголового молдовського президента з промовистим прізвищем Додон. І поки Додон там щось пояснював Кремлю та махав кулачками в бік Уряду, СБУшники оприлюднили відео, як вони з молдовськими колегами тренуються знищувати «зелених чоловічків». Браво, СБУ! Дуже тонкий тролінг.

6. У І кварталі 2017 року обсяг українського експорту товарів і послуг склав $12,4 млрд, що на на $2,7 млрд (на 28%), більше, ніж у 2016 році.

7. Система Prozorro.Продажі відсвяткувала свій міні-ювілей – 6 місяців роботи. Не плутати з системою Держзакупівель. Через систему Prozorro.Продажі держструктури не закуповують, а навпаки – продають. Отже, за цей час провели понад 28 тисяч аукціонів, оголошена вартість яких склала 106 млрд грн, і отримали 992 млн доходу з продажів. Тобто ще раз – завдяки новій системі державні структури заробили майже мільярд грн. лише за 6 місяців!!! Браво, Макс Нефьодов!

8. У 2017 році Україна увійшла у п’ятірку найбільших світових експортерів вершкового масла. Україною за підсумками першого кварталу на зовнішні ринки було поставлено 3,47 тис. тонн масла. Це на 205,8% більше, ніж у 2016 та на 157,9%, ніж у 2015 році. Одразу чомусь згадався Олесь Подерв’янський зі своєю нєтлєнкою про масло.

9. У січні-березні 2017 року Україна експортувала 267,4 тис. тон цукру на суму $131,5 млн, що майже у 9 разів більше, ніж у цей період минулого року

10. В минулому році число угод, пов’язаних із інноваційними компаніями України, збільшилося порівняно з 2015 роком на 32% – до 87. Це найвищий показник за всю історію існування галузі. Загальна сума інвестицій в інноваційну галузь у 2016 році склала $88 млн. За даними аналітиків UVCA, середній чек майже в два рази перевищив показник 2015-го та склав $1 млн.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...