Додаткове джерело наповнення бюджету чи боротьба з курінням?: Скільки будуть коштувати сигарети в Україні з 2018 року

Після сьогоднішнього прийняття змін до Податкового кодексу сигарети в Україні в наступному році подорожчають на 11,2% плюс на 16,7% додатково.

В цілому ж зростання цін, з урахуванням попередньої індексації, складе 29,7%, - передають Патріоти України з посиланням на Hyser.

Якщо зараз пачка сигарет коштує близько 23-24 грн, то в 2018 році її вартість зросте в середньому на 6 грн. Таким чином, сигарети середнього класу коштуватимуть як сьогоднішній преміум-сегмент.

До 2025 року ціна за пачку сигарет становитиме до 90 грн (і то, якщо 1 євро буде коштувати 31 гривню). Однак якщо гривня в даний період буде і далі девальвувати, то, відповідно, ціна на сигарети підніметься ще сильніше.

На даний момент в Україні мінімальне податкове зобов'язання для сигарет становить 20 євро за 1000 штук. Влада вважає, що підвищення акцизів на тютюнові вироби стане додатковим джерелом надходжень до бюджету, а також буде способом боротьби з курінням.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...