Доходи Google від України стрімко зростають

Все більше бізнесів в Україні опановують інтернет-технології.

Директор «Google Україна» Дмитро Шоломко

Директор «Google Україна» Дмитро Шоломко в інтерв’ю «Главкому» заявив, що незалежно від ситуації навколо Yandex чи «ВКонтакте», український ринок завжди зростає. І доходи«Google Україна» також стрімко зростають, передають Патріоти України.

«2014 рік був найгірший – причини зрозумілі. Але з 2014-го по 2017-й темпи зростання дуже сильно пришвидшились. Якщо говорити про цифри: зростання доходів – десь 60% на рік у доларах. У гривнях, напевно, так само, бо валютний курс зараз більш-менш стабільний», - зазначив він.

Шоломко не зміг назвати кількість рекламодавців, втім сказав, що знає лише, що їх «дуже багато, десятки тисяч».

«Але там складна ситуація. Є активні рекламодавці - це одна цифра. Є кількість акаунтів у системі - це інша цифра. І дуже багато закинутих акаунтів, бо один рекламодавець може протягом року змінювати до 20 акаунтів будь-яку кількість разів. Є рекламодавці із сотнями, тисячами акаунтів. Кількість акаунтів, які можна підрахувати, не є відображенням фізичної кількості клієнтів», - пояснив він ситуаціію.

«Український ринок почав стрімко зростати. Є багато думок із цього приводу. Дехто думає, що він зростає, бо економіка піднімається. Дехто - навпаки, бо люди тікають з офіційного бізнесу в інтернет, де легше сховатися. Але «Google Україна» працює офіційно, платить податки. Тут особливо не сховаєшся. Мені здається, просто більше бізнесів опановують інтернет-технології. Це пояснює те, чому у нас зростає кількість клієнтів. От я сказав про 60%. Наскільки я розумію, це трішки більше, ніж ринок в цілому зростає. До нас більше приходить компаній, ніж до інших», - підкреслив Шоломко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...