Доля Курил: Росія і Японія зважилися на історичний крок

Москва і Токіо 14 січня почали переговори із врегулювання конфлікту щодо мирного договору щодо Курильських островів.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров на зустрічі зі своїм японським колегою Таро Коно, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Відповідно до доручення наших керівників за підсумками зустрічей на вищому рівні в Сінгапурі в листопаді та в Буенос-Айресі в грудні минулого року, ми починаємо переговори над проблемою мирного договору", — сказав він.

Російський МЗС уже називав головну умову для мирного договору з Японією: Токіо має визнати підсумки Другої світової війни в повному обсязі, зокрема й суверенітет РФ над південними Курильськими островами.

Глава МЗС РФ зазначив, що Москва виступає за додаткові зусилля із виведення двосторонніх відносин із Токіо на якісно новий рівень. "Рівень довіри, справжнього партнерства, у тому числі партнерства у зовнішньополітичних справах, — зазначив глава МЗС РФ. — Резерви, особливо в економічній, інвестиційній сфері, резерви у співпраці в сфері безпеки воістину невичерпні".

Міністр звернув увагу на те, що "в останні роки російсько-японські відносини набрали непоганий темп і розвиваються за низкою напрямів". "На регулярній основі здійснюються контакти керівників зовнішньополітичних і оборонних відомств, у тому числі у форматі "два плюс два", контакти по лінії рад безпеки", — завершив він.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова в Facebook написала: "Глава японського зовнішньополітичного відомства подякував Сергія Лаврова за те, що російська сторона "зробила температуру в Москві вище для нього". Якби він тільки знав всю багатозначність перекладу цієї фрази з японської на російську".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...