Донбас - не проблема? - У ЄС відзначилися скандальним випадом на адресу України

З початком головування у ЄС Болгарії стало ясно, що Україна не входить до числа пріоритетів організації на 2018 рік.

Про це пише "Сегодня", із посиланням на останні меседжі болгарськиої влади, передають Патріоти України.

Так, ця країна головними пріоритетами свого головування вважає підтримку "безпечної, стабільної і солідарної Європи, адже міграційна криза і терористичні акти за останні роки показали, наскільки ЄС вразливий".

Одним із найважливіших питань Софія називає європейську перспективу Західних Балкан, єдиний цифровий ринок, стабільність і безпеку на тлі міграційного кризи, питання економічного зростання та спільної оборони.

А чи не головна мета головування Болгарії - скасування антиросійських санкцій.

Водночас у документі "Україна-Європейський союз протягом головування Болгарії в Раді ЄС" Київ пропонує зосередитися на питаннях політичного діалогу, безпеки і оборони, фінансової допомоги, сферах юстиції та свобод, енергетики і транспорту, досліджень, інновацій та освіти.

По частині політичного діалогу Україна наполягає на вдосконаленні політики ЄС щодо невизнання анексії Криму і створення міжнародної групи друзів України з деокупації Криму, підтримки в боротьбі з російською агресією, продовження персональних і політичних санкцій проти РФ, підтримки розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі і продовження тиску на Кремль заради звільнення заручників.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...