"Донбас – це анти-Україна": Журналіст спровокував скандал у мережі

Донбас – антиукраїнська територія, яка не принесе нічого хорошого для країни.

Остап Дроздов

Таку думку на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав журналіст Остап Дроздов, передають Патріоти України.

За його словами, ця територія може лише конфліктувати з Україною.

"Донбас – це анти-Україна. Він не може доповнювати чи урізноманітнювати країну, він може з Україною лише конфліктувати. Донбас – це заморожений конфлікт, який у разі розморозки вибухне в найпотворніших формах", – написав Дроздов.

На його думку, повернути цю територію – "насильно приліпити чорну діру з букетом найдиковинніших сталінських міфів".

"Мрія про повернення Донбасу – це до країни безвізу насильно приліпити чорну діру з букетом найдиковинніших сталінських міфів. Місія Донбасу у складі України – постійно робити її радянською. Я закликаю чітко це розуміти, перш ніж цього вимагати. Донбас органічно лягає лише в радянську матрицю буття, пронизану кольором колорадо. Донбас і безвіз – це навіть не протилежності, а два різні космоси", – висловився Дроздов.

Окрім цього, він вважає, що Донбас ніколи не годен стати не лише повноцінною частинкою Європи, а й навіть провінцією України.

"В його особі ми маємо вічноживучий витвір Сталіна – територію з фундаментально зміненим етнічним та соціальним складом + глибока травма війни. Це неможливо сумістити з європейським проектом України, яка прагне рвати з совдепією. Ніяк. Воно не вписується, бо впихнути невпихуєме може-то й цікаво, але малопродуктивно", – категорично зазначив Дроздов.

Пост журналіста спровокував суперечку в мережі.

На думку деяких коментаторів, ментальність людей, які живуть на сході України, та, наприклад, у Львівській області нічим не відрізняться. Дехто ж назвав пост Дроздова "черговою грою безпредметними ідеями" та "маніпулятивним узагальненням".

Були й ті, хто повністю підтримав думку журналіста.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...