Дорогущі російські субмарини перетворяться на застарілий мотлох: Пентагон готує ворогам велику підводну "неприємність"

Lockheed Martin створить для ВМС США надвелику безпілотну субмарину.

ВМС США підписали контракт з Lockheed Martin, в рамках якого остання займеться розробкою величезною безпілотної субмарини, повідомляє Хайтек з посиланням на Terra Daily, передають Патріоти України.

Сума контракту на етап розробки склала $ 43 млн. Це частина великої програми по створенню флоту безпілотних субмарин в США.

У замовленні на підводний човен зазначено, що він повинен мати великий запас ходу, високу міцність і вміти пересуватися на різних глибинах. Військові розраховують отримати інструмент, здатний до виконання самих різних завдань: від перевезення вантажів до розгортання зв'язку і розвідки. Основна вимога - повна автономність. При будь-якому результаті оператор човна повинен бути в безпеці, тому що буде перебувати на базі.

Американські військові хочуть таким чином посилити свій підводний флот і максимально збільшити його охоплення. У Lockheed Martin кажуть, що мають всі необхідні для цього технології. Компанія пообіцяла реалізувати в підводних човнах інноваційні рішення. І це дійсно в її інтересах. Поки Lockheed виграла підряд тільки на розробку. Рішення про те, хто буде виробляти - наступний етап конкурсу. Цілком можливо, що цим буде займатися інша компанія. Флот озвучив намір для початку створити 9 субмарин по проектах, що розробляються Lockheed Martin.

Є шанс, що в недалекому майбутньому створення субмарин в США спроститься і стане більш ефективним. Нещодавно національна лабораторія Оук-Рідж на замовлення ВМС США надрукувала на 3D-принтері прототип підводного човна для спецназу менш ніж за 4 тижні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...