Дороги більше не потрібні: Amazon інвестує $500 млн у розробку безпілотного авто

Amazon є одним з найбільших в світі онлайн-ритейлерів. Крім США, компанія працює в Канаді, Китаї, Бразилії, Японії та країнах Європи.

Amazon вкладає понад півмільярда доларів у розвиток технології автопілота. Інвестування $530 млн у компанію Aurora Innovation стало першою публічною заявою Amazon про співпрацю з підприємством, яке розвиває технології автопілота для пасажирських авто, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

"Унікальні знання, можливості та перспективи Amazon будуть корисні для втілення нашої місії", - написала компанія Aurora у своєму блозі.

Стартап засновано у 2016-му колишнім керівником програми Google з автономних машин Крісом Урмсоном.

Пізніше до нього приєдналися керівник команди з автопілота Tesla Стерлінг Андерсон і глава цього ж підрозділу в Uber - Дрю Багнелл.

Aurora націлена на розробку програмного забезпечення для автопілота. Компанія заявляла на початку 2018-го, що її першими клієнтами мають стати Volkswagen і Hyundai.

"Ми зустрічалися майже з кожною компанією, яка розробляє автопілот, від Детройта до Сінгапуру, але все одно повернулися до Кріса та його команди", - писали інвестори Aurora з групи Sequoia Capital.

Через наявність фахівців з серйозних автомобільних і IT-корпорацій, Aurora позиціонує себе як компанія вищого класу на тлі багатьох інших розробників у цій сфері.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...