"Досягнута критична межа. Вони реально намагалися не допустити президента на саміт НАТО. Ми цього не забудемо", - посол України в НАТО

Угорські дипломати готували пропозиції своєму політичному керівництву по використанню НАТО як майданчика для зведення рахунків з Києвом, а також намагалися не допустити президента України Петра Порошенка на Саміт Альянсу.

Вадим Пристайко

Про це заявив глава місії України при НАТО Вадим Пристайко, передають Патріоти України.
«Досягнута критична межа. Вони реально намагалися не допустити президента України на саміт НАТО. Ми цього не забудемо", - заявив Пристайко, додавши, що у Порошенка була можливість зустрітися з лідерами Альянсу разом з представниками Грузії.
Як нагадав дипломат, 22 червня відбулося засідання міністрів закордонних справ України та Угорщини Павла Клімкіна та Петера Сийярто, а також міністра освіти і науки України Лілії Гриневич і міністра людських ресурсів Угорщини Міклоша Кашлера, на якій домовилися, що наступна зустріч закарпатської угорської громади з Міністерством освіти Україна відбудеться 11-12 липня, а також те, що Верховна Рада найближчим часом розгляне пропозиції уряду про перенесення термінів впровадження нового закону про освіту, і восени депутати зможуть отримати проект закону про повну загальну середню освіту, щоб врегулювати питання обсягів вивчення мов.
«Начебто всі учасники переговорів з цим погодилися, але через три дні після цієї зустрічі приходить лист від Угорщини до всіх членів НАТО, в якому було написано, що Україна приїхала на переговори з порожніми руками, а значить, блокування участі України в саміті НАТО буде тривати. Вони роблять вигляд, що переговори йдуть, але тримають заготовлені заздалегідь листи про те, що ніякого прогресу немає», - підсумував Пристайко, зазначивши, що вести дискусію по закону про освіту можна професійно і дипломатично, «щоб не брати в заручники НАТО».

Те, що угорці не блокували засідання у форматі Україна-Грузія-НАТО - це певний крок назустріч з боку Будапешта. Глава місії України при НАТО також сподівається, що спроби блокування участі України в саміті - це максимальна точка, до якої дійшов конфлікт.

Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...