Про це попереджають американські дослідники, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Максимум.
За їх словами, рівень цукру в крові різко підвищується після самої жирної їжі на 32%. Коли ж учасники експерименту протягом 5 годин після їжі випивали дві чашки кави, їх рівень цукру збільшувався на цілих 65%.
Вчені пояснили це так – насичені жири заважають організму засвоювати глюкозу, а кофеїн посилює цей ефект. "Якщо людина звикла запивати кавою бутерброди, гамбургери або смажену картоплю, рівень цукру в її крові підвищується занадто часто, – це неминуче позначиться на роботі всього організму", – застерегли вчені.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...