Дістаємо до Європи: Vodafone і lifecell визначились, коли запустять 4G у більш ніж 200 містах України

До кінця року новий стандарт стане доступним до 50% всього населення країни.

Vodafone Україна з 1 липня починає запуск мережі 4G в діапазоні 1,8 ГГц. Новий етап будівництва мережі четвертого покоління дозволить охопити широку територію країни, забезпечивши істотне збільшення покриття населених пунктів. Таким чином, сервіси 4G стануть доступні мільйонам українців, - передають Патріоти України з посиланням на прес-службу компанії.

З 1 липня доступ до інтернету четвертого покоління на частоті 1,8 ГГц отримають жителі близько 50 населених пунктів в наступних областях: Київська, Дніпропетровська, Харківська, Запорізька, Одеська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Кіровоградська, Херсонська.
Також запуск 4G в діапазоні 1800 МГц сьогодні анонсувало керівництво компанії lifecell. Запуск відбудеться 1 липня - коли вступить в силу дію ліцензії компанії - в 18 областях України, а точніше відразу в 232 містах. До кінця року новий стандарт стане доступний вже в 1500 містах, тим самим покривши до 50% всього населення країни.
lifecell почне з міст від 1 млн чоловік і з часом запуститься в населених пунктах, в яких живе до 10 000 чоловік. Ніяких обмежень по швидкості не буде. Для цього в компанії планують в два рази збільшити кількість базових станцій в Україні. Це будуть базові станції нового зразка.

lifecell показала карту покриття 4G в діапазоні 1800 МГц до кінця 2018 року:

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...