"Досить небезпечний регіон": Експерт озвучила тривожний прогноз по сепаратистських настроях в Одесі

На думку експерта, проросійські та сепаратистські настрої в Одесі, де почастішали напади на проукраїнських активістів, ростуть. Події в цьому регіоні нагадують ситуацію, що склалася в Донецьку і Луганську до окупації Росією.

Про ці тривожні тенденції свідчать і дані соціологічних опитувань. Директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна заявила, що з цієї точки зору Одеса є досить небезпечний регіон, передають Патріоти України.

Коментуючи ситуацію з частими нападами на проукраїнських активістів, соціолог зазначила, що це, зокрема, пов'язано з децентралізацією та перерозподілом фінансових потоків, на які намагається сісти місцева мафія. «Децентралізація - це дуже важлива реформа і, можливо, одна з найбільш успішних в Україні. Вона переміщує фінанси, відповідальність на місця і дає громадам можливість вирішувати свої проблеми. Але в ній криється і небезпека створення таких собі місцевих фінансово-економіко-кримінальних кланів», - каже Ірина Бекешкіна та додає, що попередити це повинні правоохоронні органи: «Але якщо вони входять в цей "спрут", ситуація стає особливо небезпечною. І саме тому в Одеській області відбуваються такі розборки з активістами, що протистоять мафії».
Джерело: Факты
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...