"Досить вигадувати! Хочу повернутися з ще більшим досвідом, а не зрадницею": Учитель року України різко відповіла своїм критикам

Вчителька англійської мови з Берегово (Закарпатська область) Віолетта Македон, яка після отримання нагороди "Учитель року-2016" поїхала на заробітки до Лондона, попросила з розумінням поставитися до її рішення.

Віолетта Македон

Так, на своїй сторінці в Facebook вона заявила, що розповіді про важкі умови роботи - всього лише вигадки журналістів, передають Патріоти України.

"Умови праці в школі сприяли моєму становленню як вчителя, так і особистості! Перспективи розвитку, як бачите, теж є. Я - живий приклад. У певних виданнях є цілі абзаци, які вигадані. Абсолютно і категорично спростовую слова про нестерпні умови праці, життя і перспективу розвитку!!! Досить вигадувати!" - наголосила Македон.

Як пише "КП в Україні", в планах Віолетти повернутися в Україну і знову вчити дітей.

"Я хочу повернутися Учителем року з ще більшим досвідом, а не зрадницею. Хочу викладати українським дітям курс краєзнавства - вчити з власного досвіду і з британською вимовою. Що може бути краще?" - заявила вона.

При цьому вчителька різко відповіла деяким українцям, які засуджують її в соцмережах.

"Я ніяк не очікувала такого резонансу, - розповіла Віолетта. - І помилкового трактування теж. Роками наш народ працює за кордоном, а тут - таке диво! Знайшли собі цапа-відбувайла. За те, що завжди робила все можливе, щоб зміцнити знання майбутніх громадян України і полегшити їхню адаптацію у європейському співтоваристві?".

В управлінні освіти Берегівської міськради підтвердили, що Віолетта Валеріївна звільнилася із рідної 5-ї школи в кінці серпня цього року, і новий навчальний рік у школі почався вже без неї.

"Ми дуже шкодуємо, що вона поїхала за кордон, і колеги, і діти шкодують. Це ж наша зірочка! Вона чудовий викладач, і як людина дуже хороша. Її звільнення жодним скандалом не супроводжувалося, це було її рішення. І це рішення цілком зрозуміле, адже Віолетта одна виховує дитину. Та й для неї самої у плані перспектив і розвитку, звичайно ж, краще", - розповіли там.

Ситуацію також прокоментував колишній директор Українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. Він закликав припинити нападки на жінку.

За його словами, у цьому її вчинку винна система.

"І одна з найвагоміших причин для їхньої появи - це тоталітарний стиль управління школами зі сторони багатьох керівників, які принижують творчо працюючого вчителя. Протистояти цій біді багато хороших вчителів не можуть. І тоді, якщо не можуть з різних причин залишити роботу, вони пристосовуються до того, що є. А це вже біда", - пояснив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...