Довершення анексії: Російські окупанти депортують з Криму населення, котре відмовилося змінити український паспорт на російський

Рішення про депортацію виносять підконтрольні окупантам «суди». Вже прийняті як мінімум 180 таких вердиктів.

У анексованому Криму окупанти зачищають півострів від громадян України. Підконтрольні окупантам «суди» виносять рішення про депортацію жителів, у яких немає російського паспорта, передають Патріоти України.
Вже прийняті як мінімум 180 таких вердиктів. Найчастіше жертвами стають кримчани без сімейних зв'язків на півострові. У той же час і наявність сім'ї не завжди рятує від депортації.
«Вважається, що оскільки "ви не робили нічого, щоб отримати паспорт Російської Федерації, то у вас немає ніяких документів, що дають право на перебування на території Російської Федерації". І на цій підставі, найчастіше за умови, якщо немає сім'ї, в якій хтось отримав паспорт, таких громадян депортують», - розповів аналітик Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов.
За словами аналітика, вже винесені декілька рішень про депортацію, незважаючи на наявність родинних зв'язків. «Не всі судді приймають практику, що цивільний шлюб теж є сімейними відносинами, і якщо люди живуть в цивільному шлюбі, то одного з подружжя залишають в Криму, а другого - депортують», - розповів Сєдов.

Як уточнили в Кримській правозахисній групі, примусова депортація передбачає вивезення громадянина в Краснодар, а потім на підконтрольну Україні територію.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...