Дружина "кримського диверсанта" розкрила резонансні подробиці про його затримання і суд

Оксана Стогній, дружина політв'язня Олексія Стогнія, засудженого в окупованому Російською Федерацією Криму до 3,5 років ув'язнення, розповіла, що переживає її родина.

«Кримський диверсант» Олексій Стогній

Про це вона розповіла виданню Gazeta.ua, передають Патріоти України. Так, Стогнія затримали в листопаді 2016 в Криму. Він проходить у справі так званих "кримських диверсантів".

"Він перебуває у в'язниці, на території Криму. Наша сім'я залишилася без годувальника, а діти - без батьківської опіки. Вони були свідками обшуків і затримання їх батька. Тепер цим дітям сняться тюрми, а "прогулянки" - лише в зал суду, щоб побачити батька. Моя молодша дочка досі не знає, що сталося з батьком. Я не можу їй пояснити в зв'язку з особливостями її розвитку і слабкою психікою. Вона весь час у мене запитує, коли тато повернеться, чи пам'ятає він про нас, знає, як ми сумуємо", - розповіла Оксана Стогній.

За її словами, кожен день здоров'я "арештантів Кремля" погіршується. "Абсолютно у кожного загострилися хронічні хвороби, з'явилися нові, яких можна було уникнути при нормальному способі життя. У зв'язку з цим, дуже хочемо, щоб президент з нами зустрівся. Ми просто в розпачі. Я вірю, що ця зустріч дасть мені надію. Сподіваюся, що мої діти зустрінуться з батьком", - підкреслила вона.

Жінка уточнила, що з чоловіком було побачення навесні. "З тих пір я переїхала до Києва і більше перебуваю тут. Він - у виправній колонії в Керчі. За цей час у нього було два побачення з батьками. Іноді йому дозволяють зателефонувати батькам. Але дуже мало інформації", додала Стогній.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...