"Дуда виконав свою місію в Україні", - речник президента Польщі

Візит президента Польщі Анджея Дуди в Україні мав за мету «знизити напругу» у польсько-українських відносинах.

Президент Польщі Анджей Дуда

Про це в п’ятницю, в інтерв’ю Радіо Варшава заявив речник польського президента Кшиштоф Лапінський, передають Патріоти України з посиланням на видання Wpolityce.

«Візит президента Польщі Анджея Дуди в Харкові мав за мету «знизити напругу», що була відчутна впродовж останніх місяців у польсько-українських відносинах. І він виконав свою місію», – підкреслив Лапінський.

Він також додав, що «Україна є сусідом Польщі, з яким потрібно будувати добрі відносини, але «спираючись на історичну правду».

«Про це було ясно заявлено. Ці слова прозвучали в присутності президента Порошенка, отже, він без сумніву також досконало знав, про що йде мова», – сказав речник польського президента.

На запитання журналістів, чи під час зустрічі президенти окреслили якісь конкретні часові рамки покращення польсько-українських відносин, Лапінський відповів, що навіть якщо це обговорювали, то краще «не говорити про часові рамки, щоб потім не бути під тиском часу».
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...