Духовні скрепи "руського міра": Майже половина росіян є мусульманами або атеїстами

42% росіян відносять себе до православ'я, другою великою групою є мусульмани (30%). Атеїсти знаходяться на третьому місці (18%).

Про це повідомило маркетингове агентство Zoom Market за підсумками федерального соцопитування про релігійну приналежність жителів РФ, передають Патріоти України.

Найбільше число православних, за даними дослідників, живе в Самарі (57%), Нижньому Новгороді і Пермі (53%), Новосибірську (49%), Санкт-Петербурзі і Красноярську (43%), Воронежі (41%). Найбільше число мусульман - в Казані (72%), Краснодарі (43%), Воронежі (31%), Єкатеринбурзі (29%), Красноярську (28%) і в Москві (26%). Атеїстів найбільше живе в Санкт-Петербурзі (26%), Воронежі та Єкатеринбурзі (23%), Красноярську (22%), Москві (21%) і Новосибірську (18%).

Найменш популярними релігіями в Росії є католицизм (3%), старообрядництво і протестантизм (по 2%), буддизм, іудаїзм, греко-католицтво і слов'янське язичництво (по 1%).

Понад 73% опитаних агентством відповіли, що не підтримують носіння в школах одягу, яке демонструє релігійну приналежність учнів і викладачів. 88% респондентів заявили, що їм не потрібні спеціальні послуги в банках, що надаються відповідно до вимог релігії. 33% опитаних сказали, що проголосували б за партію за належністю до релігії, якби така партія була зареєстрована.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...