"Духовні скріпи" "руского міра" дали тріщину: На Росії в падінні ракети звинуватили священника

Протодиякон РПЦ Андрій Кураєв заявив про те, що священик повинен нести відповідальність за падіння освяченої ракети "Союз-2.1б", що викликало невдоволення інших церковників.
Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти України.

"Якщо людина щось робить, а виходить погано, то для нього це питання задуматися, чи правильно він робить. Дуже дивно, що церква наче надає послуги, але ніколи не відповідає за якість цих послуг", - прокоментував Кураєв падіння ракети, яка раніше була освячена представником РПЦ.

У відповідь, священик Благовіщенській єпархії Святослав Шевченко заявив про те, що освячення не гарантує від "людського фактора".

"Освячення машини не захистить від ДТП, якщо ти порушуєш правила дорожнього руху. Скажімо так, якщо освятити машину з порожнім бензобаком, вона не заведеться. Ми звертаємося до Бога з молитвами, але освячення не скасовує людського фактора, не скасовує і поломок. Ми хрестимо людей і не гарантуємо, що вони потраплять в рай, вінчаємо і не говоримо, що вони точно не розлучаться, це вже залежить від людей. Є ідея співдіяння людини і бога", - заявив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...