"Думає, як дестабілізувати ситуацію в Україні": Яценюк розказав, що може влаштувати Путін новообраному президенту (відео)

Новий президент обов'язково стикнеться з протидією Путіна.

«Путін сьогодні думає, як дестабілізувати ситуацію в Україні і поставити під питання легітимність новообраного президента. Це перше, з чим стикнеться новий глава української держави», - заявив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі ТРК «Україна» у п'ятницю, 15 березня, передають Патріоти України.

Він наголосив, що в першу чергу глава української держави повинен прийти «з чітким планом повернення Донецька, Луганська і Автономної Республіки Крим»: «Відновлення територіальної цілісності української держави».

«Це не тільки за Конституцією. Це за покликанням президента. Це його функція і основне завдання сьогодні задля кожного українця: безпека країни і відновлення наших кордонів», - сказав він.

Яценюк нагадав, що тривають дискусії, зокрема щодо необхідності роботи в рамках Будапештського меморандуму. Лідер «Народного фронту» нагадав, що в 2014 році, коли він був главою уряду, Україна, США й Велика Британія вимагали від Росії провести консультації по Будапештському меморандуму: «Росія відмовилися».

Так само Росія відмовляється виконувати Мінські домовленості, підкреслив він: «Росія відмовляється виконувати рішення Ради безпеки ООН, за які вона проголосувала. Росія відмовляється забратись геть з України».

Ще одне завдання президента - національна безпека і оборона: «Російський агресор зупинений. Але чи зупинився Путін? Ні. І я не чую від кандидатів у президенти конкретної відповіді: як відновити територіальну цілісність; як повернути Донецьк, Луганськ і Крим. І третє – як зробити українські Збройні сили такими, щоб вони не тільки протистояли Росії, а щоб вони не допустили подальшої агресії, щоб Україна реально стала членом НАТО».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...