Думка експерта: Навіщо Волкер прилетів в Україну перед Різдвом

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер перебуває з візитом в Україні і вже повідомив, що в січні Конгрес США розгляне виділення Україні наступного пакета військової допомоги в розмірі 125 млн доларів.

Свою думку про значення візиту Волкера в Україні висловив асоційований експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Микола Капітоненко, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"Як я розумію, повістка цього візиту - це анонс можливих нових поставок озброєнь в Україну та підготовка до українських виборів. Тому що заява Волкера про воєнний стан і взагалі увага США до процесів всередині України дає можливість припускати, що тема виборів все-таки буде однією з найважливіших.

Для Сполучених Штатів важливо, щоб вибори пройшли максимально демократично, наскільки це можливо в нинішніх умовах. Думаю, на зустрічах звучало, що дуже важливо, щоб не було ніяких спроб зірвати вибори, відкласти їх або провести нечесно; що потрібно знизити ризик нових майданів після виборів, щоб передача влади пройшла швидко і безболісно. Сигнал був приблизно таким.

Я не схильний переоцінювати значимість Курта Волкера в житті України і динаміці українсько-російського конфлікту. Але візит необхідний, тому що зараз відповідальний момент в зв'язку і з воєнним станом, і з передвиборчою кампанією. Присутність Волкера - це сигнал, що Сполучені Штати тримають ситуацію під контролем, або принаймні намагаються тримати.

У ситуації з українськими моряками максимум можливого - це отримати дипломатичну підтримку: щоб США тримали це питання на порядку денному переговорів з Росією. Тому що вплинути на рішення Путіна у них можливості немає, як і у нас. Принаймні прямо зараз. Але, щоб можна було до цього повернутися пізніше - наприклад, після виборів або безпосередньо перед ними, - потрібно тримати питання відкритим.

Не знаю, чи вводитимуть США нові санкції [через захоплення кораблів і моряків]. Якщо й введуть, то ефект від них буде дуже незначним."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...