"Д*пою до Бога": У Львові зчинився скандал через йогу в храмі (фото)

У Львові в Будинку органної та камерної музики провели заняття з йоги в день святкування 1030-річчя хрещення Русі. Будівля також є колишнім римсько-католицьким костелом, тому в ній проходять богослужіння.

Проведення такої події викликало резонанс. Про недоречність заняття на своїй сторінці в Facebook написала колишня консультантка з комунікацій Львівської архієпархії РКЦ Олена Кулигіна, передають Патріоти України.

"Дихайте повільніше і спробуйте не вживати матів. У неділю, коли Україна на державному рівні святкувала ювілей хрещення Русі, який повернув Україну до європейського і християнського цивілізаційного розвитку, Львів знову повернувся дупою до цього вибору. У католицькому храмі Марії Магдалени, який зараз владою використовується як Львівський органний зал, пройшли зразково-показові заняття йогою. У храмі!" - зазначила вона.

За словами Олени, коли вона побачила анонс цієї події, то спочатку був шок, а тепер відраза і мати в голові."Зневага до віруючих людей - це не те, що може прикрасити будь-якого молодого і прогресивного менеджера. Якщо тобі вже дісталася робота в храмі, який є об'єктом суперечок, то будь тим, хто згладжує конфлікти, а не посилює їх. Тому що це не прикрашає ні органний зал і його менеджмент, ні ціле місто", - наголосила вона.

На момент публікації її пост зібрав 600 коментарів і 100 перепостів.

Користувачі висловили вкрай негативну реакцію на проведення йоги в храмі.

"Йоханий бабай", "Храм повинен бути для богослужінь. Це святотатство!", "Так, не думала, що таке можливо, у Львові, в наші дні", "Це просто жах", - посипалися коментарі.

"Шкода, що так ганьбить себе Львів і, на жаль, ганебність нинішнім керівникам. Наскільки мені відомо, там керують зараз греко-католицькі священики. Де розум і сенс?" - задався питанням Михайло Бегінський.

Пізніше на інцидент відреагував заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. За його словами, було проведено відповідну розмову з керівництвом органного залу, подібних ситуацій більше не буде.

"У першу чергу - просимо вибачення у всіх, у кого проведення цього заходу викликало обурення. Команда органного залу розуміє і визнає, що сакральна споруда має свою атмосферу і правила, які потрібно поважати. У прагненні залучати кращі світові практики до розвитку органного залу, на жаль, відбуваються непорозуміння. Цю ситуацію ми і команда органного залу візьмемо як досвід для недопущення подібних ситуацій у майбутньому", - заявив чиновник.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...