Дурень думкою багатіє: У Путіна розтлумачують населенню, що стрімке знецінення рубля - це подарунок долі

Різке падіння курсу рубля, яке спостерігається на МосБіржі з початку тижня, допоможе російській економіці, вважає Мінпромторг РФ.

Реальному сектору потрібен курс в діапазоні 58-62 рубля в перспективі найближчих місяців, інформує ТАСС з посиланням на заяву голови відомства Денис Мантурова, передане через прес-службу, повідомляють Патріоти України.

За словами міністра, слабкий рубль необхідний "для ефективної реалізації проектів імпортозаміщення та забезпечення планової маржинальності по виконаним експортним операціям". При цьому курс близько 60 "є комфортним для більшості галузей".

"Позитивна динаміка спостерігається практично у всіх секторах обробної промисловості. Низький курс рубля вигідний, в першу чергу, підприємствам-експортерам. Вони отримують прибуток у валюті, і при зміцненні курсу рубля експортна виручка підприємств неухильно знижується", - сказав Мантуров.

Він додав, що "найголовніше для бізнесу - стабільність".

На торгах Московської біржі в середу, нагадаємо, курс долара вперше з початку лютого піднявся вище 60 рублів, досягаючи в моменті позначки 60,4075 рубля. За три дні долар подорожчав майже на 2 рубля, а за тиждень - на 3,85 рубля, показавши рекордне з липня 2016 року зниження.

Євро піднімався, продавався 67,3850 рубля - максимального курсу з грудня - і додав 3,92 рубля за тиждень.

Ціни на нафту за той же період упали на 8,6%, а в порівнянні з піками початку року - на 22%. Ф'ючерсні контракти на сорт Brent знизилися до 44,35 долара за барель, показавши мінімум з 15 листопада.

Нагадаємо, опитування, проведене Інститутом Гайдара в травні, показав, що заяви російських чиновників про необхідність послабити рубль, щоб підтримати промисловість, не мають нічого спільного з реальністю: переважна більшість промислових підприємств виступають за високий курс нацвалюти.

В середньому топ-менеджери промислових підприємств хотіли б бачити долар по 52 рубля. Найміцніший рубль (42 за долар) потрібен фармацевтичної галузі, яка сильно залежить від імпортної сировини, обладнання і не змогла знайти їх російських аналогів.

Харчової промисловості та виробникам одягу потрібен долар по 48-49 рублів, показало опитування. Слабкий рубль потрібен насамперед російського уряду - високий курс "негативно позначається на доходах бюджету", пояснює головний економіст Альфа-банку Наталія Орлова: девальвація збільшує доходи експортерів сировини в рублевому вираженні, а також обсяг нафтогазових податків, що надходять до державної скарбниці.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...