Дуже смачно! - Як приготували овочеве асорті на зиму без стерилізації (рецепт)

Бажаєш зробити закатки, але не можеш визначитися, які саме? Не мучся з вибором - зроби овочеве асорті на зиму без стерилізації.

Овочеве асорті на зиму без стерилізації прекрасно почувається навіть з урахуванням того, що банки не проходять попередньої теплової обробки, передають Патріоти України.

Звичайно, смак його виходить дійсно чудовим, оскільки в приготуванні використовується велика кількість найсмачніших і свіжих літніх овочів. Таке асорті чудово підходить для будь-якого святкового столу, виступаючи цілком розумною альтернативою звичайним солоним огіркам, помідорам або квашеній капусті. Намагайся брати болгарські перці різних кольорів - тоді асорті матиме ще більш різноманітний і приємний вигляд.

Ця страва вийде дійсно сонячною завдяки жовтим і червоним перцем і яскравій помаранчевій моркви - звичайні закатки і соління цим похвалитися не можуть.

Необхідні інгредієнти:

  • Огірки - 1 кілограм,
  • Помідори - 1 кілограм,
  • Солодкий перець - 1 кілограм,
  • Морква - 2 штуки,
  • Цибуля - 2 головки,
  • Часник - 2 головки,
  • Перець горошок - 8-9 штук,
  • Кріп - 6 зонтиків,
  • Сіль - 2 столові ложки,
  • Цукор - 2 столові ложки,
  • Оцтова есенція - 1 чайна ложка.

Процес приготування овочевого асорті на зиму без стерилізації:

  1. Банки стерилізувати не обов'язково, проте вимити їх дуже бажано. Підготуй овочі для засолювання. Огірки бажано вимочити в холодній воді протягом двох годин, моркву, цибулю і часник - почистити, помідори - помити, а болгарський перець - звільнити від насіння і плодоніжки.
  2. Огірки та помідори подрібнювати не потрібно. Болгарський перець ріжеться соломкою, морква - кільцями, цибуля - на чверті. Все це закладається в банку разом із часником, горошками перцю, кропом. Потім банка заливається окропом, після чого трохи остигає: окріп має трохи насититися соками овочів і знищити деякі мікроорганізми, що викликають гниття.
  3. Злий окріп у каструлю після того, як він трохи охолоне - приблизно через п'ятнадцять хвилин після заливання його в овочі. Додай туди сіль і цукор, постав на вогонь і почни кип'ятити. Як тільки маринад закипить - вимикай газ, додавай у маринад оцтову есенцію і заливай банки повторно.
  4. Закатувати банки необхідно металевими кришками. Остигати вони мають денцями вгору, загорнуті в теплий рушник. Зберігати їх після охолодження можна навіть у себе в кімнаті - головне, щоб на банки не потрапляли прямі сонячні промені.
Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...