Дуже смачно! - Як приготували овочеве асорті на зиму без стерилізації (рецепт)

Бажаєш зробити закатки, але не можеш визначитися, які саме? Не мучся з вибором - зроби овочеве асорті на зиму без стерилізації.

Овочеве асорті на зиму без стерилізації прекрасно почувається навіть з урахуванням того, що банки не проходять попередньої теплової обробки, передають Патріоти України.

Звичайно, смак його виходить дійсно чудовим, оскільки в приготуванні використовується велика кількість найсмачніших і свіжих літніх овочів. Таке асорті чудово підходить для будь-якого святкового столу, виступаючи цілком розумною альтернативою звичайним солоним огіркам, помідорам або квашеній капусті. Намагайся брати болгарські перці різних кольорів - тоді асорті матиме ще більш різноманітний і приємний вигляд.

Ця страва вийде дійсно сонячною завдяки жовтим і червоним перцем і яскравій помаранчевій моркви - звичайні закатки і соління цим похвалитися не можуть.

Необхідні інгредієнти:

  • Огірки - 1 кілограм,
  • Помідори - 1 кілограм,
  • Солодкий перець - 1 кілограм,
  • Морква - 2 штуки,
  • Цибуля - 2 головки,
  • Часник - 2 головки,
  • Перець горошок - 8-9 штук,
  • Кріп - 6 зонтиків,
  • Сіль - 2 столові ложки,
  • Цукор - 2 столові ложки,
  • Оцтова есенція - 1 чайна ложка.

Процес приготування овочевого асорті на зиму без стерилізації:

  1. Банки стерилізувати не обов'язково, проте вимити їх дуже бажано. Підготуй овочі для засолювання. Огірки бажано вимочити в холодній воді протягом двох годин, моркву, цибулю і часник - почистити, помідори - помити, а болгарський перець - звільнити від насіння і плодоніжки.
  2. Огірки та помідори подрібнювати не потрібно. Болгарський перець ріжеться соломкою, морква - кільцями, цибуля - на чверті. Все це закладається в банку разом із часником, горошками перцю, кропом. Потім банка заливається окропом, після чого трохи остигає: окріп має трохи насититися соками овочів і знищити деякі мікроорганізми, що викликають гниття.
  3. Злий окріп у каструлю після того, як він трохи охолоне - приблизно через п'ятнадцять хвилин після заливання його в овочі. Додай туди сіль і цукор, постав на вогонь і почни кип'ятити. Як тільки маринад закипить - вимикай газ, додавай у маринад оцтову есенцію і заливай банки повторно.
  4. Закатувати банки необхідно металевими кришками. Остигати вони мають денцями вгору, загорнуті в теплий рушник. Зберігати їх після охолодження можна навіть у себе в кімнаті - головне, щоб на банки не потрапляли прямі сонячні промені.
Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...