Два депутати російської Держдуми фінансували тероризм в Україні

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру двом депутатам Державної Думи Російської Федерації в скоєнні ними злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму).

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України на офіційному сайті відомства, передають Патріоти України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що два депутати Державної Думи Російської Федерації, перебуваючи на території м. Москви, у березні - червні 2014 року з метою матеріального забезпечення терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" у складі організованої В. Жириновським злочинної групи, до якої також увійшли окремі депутати Державної Думи Російської Федерації та члени Ліберально-демократичної партії Росії, зокрема керівники та представники регіональних відділень цієї партії, діючи публічно, за участі представників "ДНР" у присутності засобів масової інформації закликали громадян Російської Федерації до збору коштів для матеріального забезпечення "ЛНР" та "ДНР", а також забезпечили розміщення відповідних оголошень на сайтах партії та відкриття пунктів на території Росії зі збору відповідних коштів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як зазначається, ці депутати уклали відповідну угоду щодо матеріального забезпечення "ДНР", а також забезпечили надання учасникам цієї терористичної організації приміщення на території м. Москви для представницької діяльності.

Також за рахунок зібраних коштів зазначені депутати під керівництвом В. Жириновського, діючи, зокрема, на прохання очільника терористичної групи "Сомалі" М. Толстих (позивний Гіві), упродовж 2014–2017 років здійснили постачання представникам цих злочинних формувань 6 транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними та експлуатаційними можливостями, окремі з яких використовувалися під час вчинення терористичних актів проти військових та правоохоронних підрозділів України, зокрема на території Донецького аеропорту.

Підозри у фінансуванні тероризму зазначеним депутатам Держдуми РФ складено за перерахованими фактами злочинної діяльності зазначеної організованої групи 27 червня 2018 року.

"Інкриміновані депутатам Державної Думи Російської Федерації кримінальні правопорушення передбачають можливість їх заочного засудження в Україні терміном від десяти до дванадцяти років позбавлення волі", - йдеться в інформації ГПУ.

Імена депутатів Державної Думи Російської Федерації, яким Генпрокуратурою України складено підозри у фінансуванні тероризму, в повідомленні ГПУ не зазначаються.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...