Диктатору, мабуть, знадобився новий памперс: Американці перехопили літак Путіна над окупованим Кримом

​У п'ятницю в районі окупованого Криму американський повітряний розвідник RC-135 Rivet Joint встановив стеження за російським бортом Ту-214СР, який використовує «високозахищений» зв'язок і супроводжує літаки, на яких літає Путін.

Про це повідомив експерт Девід Ценциотті в своїй колонці для The Aviationist з посиланням на дані сайтів, які відстежують пересування авіації, передають Патріоти України.

Ту-214СР вперше піднявся в небо над Чорним морем 1 серпня, і вже через три дні став об'єктом моніторингу з боку американського шпигуна, випливає з аналізу Ценциотті. «Особливо примітним є той факт, що літак був не самотній у своїй місії, в ході якої головним чином кружляв навколо Керченського півострова, - пише авіаційний експерт. - Фактично, 3 серпня російський літак «судного дня» був якимось чином перехоплений лайнером ВВС США RC-135V 64-14848, який вилетів з авіабази «Суду Бей» на острові Крит, пролетів поблизу Криму і потім попрямував до Новоросійська».
Цікаво, що в цей же час поблизу опинився ще один російський спецборт - вилетів з Сочі Ту-214СУС з позивним RSD117. Цей лайнер, обладнаний вузлом зв'язку та спеціальними технічними засобами, призначений для перевезення президента Росії. Саме до нього попрямував RC-135V після того, як відпрацював завдання близько Керченського півострова.
На думку Ценциотті, Ту-214СР діяв в зв'язці з Ту-214СУС, забезпечуючи зв'язок між літаками, наземними станціями і супутниками.
Експерт практично не сумнівається, що RC-135V був направлений в цей район спеціально для спостереження за російськими літаками. «Важко повірити, що американський розвідник опинився там випадково», - пише він, додавши, що ситуація нагадує історію часів Холодної війни.
RC-135 знаходиться в бойовому складі ВПС США з кінця 70-х років і є основним літаком радіоелектронної розвідки. Він використовується для боротьби з авіацією і системою протиповітряної оборони противника. RC-135V / W забезпечує розвідку всіх засобів ППО, включаючи винищувачі-перехоплювачі і ЗРК, а так само мережі авіаційного радіозв'язку і бортових радіоелектронних засобів.

З початку анексії Криму західні спецслужби неодноразово звинувачували Москву в надмірній мілітаризації захопленого півострова. Американські повітряні розвідники регулярно спостерігають за військовою активністю Московії в регіоні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...