Дипломат розповів, як Росія "йде в нікуди"

Сучасна Росія стала доказом небезпеки приходу до влади агентів спецслужб з їхніми націоналістичними і автократичними поглядами.

Про це в статті для Newsweek пише колишній дипломат СРСР і Росії Андрій Ковальов, передають Патріоти України.

За його словами, після падіння СРСР у людей з'явилася надія на краще: зійшли перші паростки багатопартійної парламентської системи і вільної ринкової економіки.

"Потім все це було перекреслено. У 1993 році президент Борис Єльцин завдав нищівного удару по парламентській системі, убивши кілька сотень людей у цьому процесі. Росія зробила геноцид проти власного народу в Чечні", - пише Ковальов.

Під приводом "захисту співвітчизників" за кордоном Росія почала втручатися у внутрішні справи сусідніх країн, таких як Литва, Латвія, Естонія і Молдова. Після чого Росія вела антизахідну політику, підтримуючи кривавий режим Слободана Мілошевича в колишній Югославії.

Крім того, під керівництвом Володимира Путіна Москва вдалася до "розчленування" Грузії, анексії Криму та агресії проти України на Донбасі.

Ковальов також зазначає, що Росія повинна визнати свою часткову відповідальність за криваву війну в Сирії, наплив біженців до Європи, підйом "правих" рухів у деяких європейських країнах, а також за спроби послабити ЄС і за Brexit.

"Надзвичайно небезпечно, коли спецслужби з їхньою націоналістичною ментальністю захоплюють владу в країні з величезним ядерним арсеналом, і коли той, хто переслідував дисидентів, стає президентом. Це небезпечно не тільки для Росії, але і для всього світу", - йдеться у статті.

На думку Ковальова, Росія ступила на шлях, який веде в нікуди і вкрай важливо не дозволити їй потягнути за собою весь світ.

"Влада в ній безмежна, законодавство - репресивне, реальної опозиції немає вже дуже давно. Гасла "Росія без Путіна" і "РФ буде вільною" - лише порожні слова. І "Росія без Путіна" буде такою ж, як і зараз. Тому що агенти спецслужб при владі його легко замінять іншим агентом з репресивними поглядами", - резюмував дипломат.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...