Дипломат розповів про хитрий план Кремля в ПАРЄ

Оголошення Москви про рішення призупинити сплату свого внеску до Ради Європи за 2017 рік до безумовного відновлення у повному обсязі повноважень її делегації в ПАРЄ стало спробою повернути собі ініціативу в цій організації.

Таку думку в статті для ZN.UA висловив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, передають Патріоти України.

Російська сторона застосувала в Раді Європи звичну для себе тактику створення комплексної кризи, щоб поліпшити своє власне становище в організації.

А якщо це не вдасться, то Росія запустити процес її паралізації за тією ж схемою, що і в ОБСЄ.

Автор зазначає, що наразі Рада Європи переживає етап відносин із Росією, який вже успішно пережили низка його держав-членів. Гостру фазу кризи пережила також ОБСЄ.

"Якщо Рада Європи встоїть під тиском і захистить свою інституційну цінність і цілісність, то в стратегічній перспективі Росія піде на поступки. Але тактично, як би не розвивалися подальші події, кожен новий хід може покращувати або погіршувати позицію Росії або її опонентів, тоді як позиція ради Європи буде незмінно погіршуватися", - сказано в статті.

Кулеба допускає два сценарії розвитку нинішньої кризи, один із яких передбачає виконання російських умов.

"Візьмемо сценарій, при якому Росія повертається у ПАРЄ. Гроші надходять у бюджет. Легітимність обраних топ-чиновників організації не ставиться під сумнів. Формально панує єдність і діалог. У реальності запускається ефект доміно. Асамблея перетворюється в одну зі сцен Армагеддона, а кожна держава-член організації отримує чіткий сигнал: не має значення, наскільки жахливі твої дії, у результаті тобі все одно все пробачать", - написав він.

Згідно іншого сценарію, затія РФ у Раді Європи спрямована на те, щоб в перспективі двох-трьох років Росію примусово виключили з цієї організації за порушення Статуту.

"У такому випадку в січні Росію не повернуть у ПАРЄ. Це буде означати, що Рада Європи дійсно захищає свої цінності, а не думає, як би їх обміняти дорожче на уявну стабільність", - зазначає дипломат.

На думку Кулеби, РФ потрібно було виключити з РЄ ще в 2014 році - за порушення статті 3 Статуту організації шляхом здійснення військової агресії проти України і системного порушення прав людини на окупованих територіях.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...