Дипломатична війна: Якою красивою не була б гра росіян, вони все одно програють, - дипломат

Закриваючи додаткові приміщення, а також генконсульство в Сан-Франциско без видворення жодного російського дипломата, американці з інтересом спостерігатимуть за тим, як уся орава російських дипломатів і шпигунів втиснеться у те, що залишилось.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook український дипломат і громадський діяч Богдан Яременко, передають Патріоти України.

"Напевно не усі друзі розуміють мої цуценячі радощі від розбору російсько-американських дипломатичних санкцій.

Пригадую відвіз якось в США батька в офтальмологічну клініку, де місцеве світило після кількох маніпуляцій аж руками сплеснуло - ой, яка краса!!! Я переклав здивований погляд батька, на що доктор з придиханням відповів, що працює над офтальмологічним словником, а виявлена у мого батька хвороба очей в такій класичній формі, що він би зробив честь для професора Яременка розмістивши фотографію вражених ділянок його очей у своїй енциклопедії з підписом, кому належить ця клінічна краса.

Одним словом, усі дослідники кала по-своєму схиблені.

Бодання США і РФ навколо дипустанов прекрасне не лише через те, що супротивники демонструють глибоке знання і прекрасні навички застосування міжнародного права, а ще й тому, що якою красивою не було б гра росіян (о, так! вони уміють грати), я точно знаю, що вони програють. Це як дивитися страшний фільм, знаючи, що хороші хлопці наприкінці все рівно переможуть.

В чому "сіль" останнього рішення американців?

По-перше, вони обіцяли відповісти до вересня. Ну, і виконали обіцянку, а це вже ознака серйозного ставлення до партнера.

Далі, росіянам наказано (ги, воно звичайно ми так ще не можемо, але навіть те, що росіянам можна наказувати - вже надихає учитися і працювати далі) до завтра закрити генконсульство в Сан-Франциско і якісь відділення посольства у Вашингтоні та генконсульства в Нью-Йорку.

Сан-Франциско. Немає жодного сумніву, що звідти росіяни бачать, чують і працюють по усьому західному узбережжю США, по "силіконовій долині". Цілком можливо, що закриття цієї установи може завдати удар і по якихось операціям росіян в тихоокеанському регіоні. Думаю, що і з точки зору традиційної і публічної дипломатії, і прихованої частини діяльності дипмісій генконсульство в Сан-Франциско має значно більше значення, ніж, скажімо в Чикаго. Хоча, може бути і таке, що воно просто було відкрите останнім. Тим не менше, удар по інтересам РФ в США відчутний.

Жоден з дипломатів РФ не видворяється. Звичайно, співробітники генконсульства в Сан-Франциско можуть залишитися прекрасно проводити час на пляжах Каліфорнії, але будуть позбавлені можливості системно працювати, зв"язку, забезпечення і тд. Вони стануть легкою ціллю для різних американських маніпуляцій - від відкликання дозволів на проживання (за правилами навіть оренда іноземними дипломатами квартир для проживання має відбуватися з дозволу держдепартаменту США), до вербування і тд. Тому Росії доведеться їх кудись переводити.

Вашингтон і Нью-Йорк. Я не знаю деталей точно, але, швидше за все, мова йде про якісь додаткові приміщення чи будівлі, що використовуються для посольства та генконсульства.

В чому тут логіка? Росіяни давно володіють будівлями в Вашингтоні та Нью-Йорку, де розміщені посольство і генконсульство. Хоча ми знаємо з історії спроби американських спецслужб проникати (прослуховувати) в ці будівлі вони, природно, є найкраще захищені. Тому, за логікою, саме тут росіяни мають розміщувати резидентури ГРУ і СЗР. Очевидно, відповідні служби розрослись настільки, що для іншої активності вже не вистачало місця, тому підшуковувалися додаткові будівлі.

Закриваючи додаткові приміщення, а також генконсульство в Сан-Франциско без видворення жодного російського дипломата, американці з інтересом спостерігатимуть за тим, як уся орава російських дипломатів і шпигунів втиснеться у те, що залишилось. Фактично, це прекрасний спосіб на кілька місяців дезорганізувати роботу і резидентур російської розвідки, і дипломатів.

При цьому, наскільки мені відомо, що як і в Києві, в Москві американське посольство розміщене в одному комплексі, тому США більш-менш захищені від російських акцій відплати.

Враховуючи багатообіцяючу лавровську відповідь можна набирати поп-корн і спостерігати. Напевно на новому витку мова вже піде про резиденції послів, житлові комплекси для дипломатів, автотранспорт і тд.

Уважно спостерігаємо, вчимось, вболіваємо за американців."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...