"Директор цирку поїхав, а клоуни знайшли собі іншу роботу," - журналіст про "агентів кисельовської телепомийки"

Коли громадяни України, а тим більше такі, які мають рупор у вигляді цілого телеканалу, жаліються російським пропагандонам на труднощі життя в Україні, то вони абсолютно очевидно виступають на боці цього самого ворога.

Юрій Луканов

Журналіст Юрій Луканов на сторінці у Facebook висловився стосовно "українських експертів" для РосТБ, повідомляють Патріоти України.

"Підігнали мені відео з кисельовської телепопомийки каналу Россия-1. А там Євгеній Червоненко, колишній народний депутат, а нині, з дозволу сказати, телеведучий на каналі NewsOne, плачеться про жахи українізації.

Він видав сантимент про любов до «співучої укрАїнської мови», якою він в Європі співає пісні російським друзям і навіть перекладає, якщо вони не розуміють. Такий собі типовий набір для малороса, коли його хочуть відсунути на марґінес. Мовляв, я так люблю твою мову. Ти пий горілку, закушуй салом і співай після того пісень своєю мовою. Але не сунься з нею до серйозних справ, однією з яких є телебачення.

Потім Червоненко перейшов до 75 відсотків мовних квот для телебачення. Розповів яке це жахіття, що скількись там мільйонів громадян будуть невдоволені тепер телевізійними програмами державною мовою.

Там ще й власник каналу народний депутат і теж, з дозволу сказати, ведучий Євгеній Мураєв підспівував у тому репортажі в унісон. Правда, він компліментів укрАїнській мові не робив, але теж балакав про жахіття життя в Україні, мовляв, на нього і його незалежний телеканал такий тиск здійснюється, що просто страх. До речі, це той самий Мураєв, який, за прикладом Януковича, пропонував ухвалити поправки до кримінального кодексу, які б передбачали для журналістів два роки в'язниці.

У мене особисто нема заперечень щодо критики мовного квотування, як і до будь-якої критики загалом. Кожен має право на свою точку зору. У мене питання до того, де і як ця точка зору була висловлена.

Канал Росія-1 абсолютно очевидний ідеологічний інструмент війни проти України. Кисельов і його бригада є такими ж головорізами, як і російські солдати на фронті. Самі вони не вбивають. Але промивають мозок своїм і нашим співвітчизникам, спонукаючи їх брати до рук зброю і проливати кров тих, хто не хоче тут бачити рускій мір.

І коли громадяни України, а тим більше такі, які мають рупор у вигляді цілого телеканалу, жаліються російським пропагандонам на труднощі життя в Україні, то вони абсолютно очевидно виступають на боці цього самого ворога. Так і хочеться волати: «А СБУ куди дивиться?». Але згадуєш, що в нас не війна, а АТО. Свободу слова ніхто не обмежував. Однак, мусить же бути якась гігієна.

Я не є противником спілкування з росіянами. Подобається нам це чи ні, але вони наші сусіди і в космос вони не полетять, навіть якщо наші війська завтра встановлять жовто-синій прапор над Кремлем. Хочемо чи не хочемо, а мусимо спілкуватися. Питання в тому, що їм говорити. Про їхню відповідальність за війну? Про брехливість їхнього телебачення? Про кримінальний характер їхнього керівництва?

Ні! Інформаційним кілерам країни-агресора розказують про те, який жах, коли Україна українізується.

На місці Нацради я би на NewsOne особливо ретельно контролював дотримання мовних квот на цьому телеканалі. Нехай Червоненко не на словах, а на практиці доведе свою любов до співучої «укрАїнської мови».

На останок, чому я вищезгаданих осіб називаю так званими телеведучими. Враження таке, що коли з країни відбув шоумен Шустер, то вся та політична тусовка, яка ходила до нього на ефіри, попхалася вести передачі на телебаченні. Директор цирку поїхав, а клоуни знайшли собі іншу роботу. Вони навіть не розуміють на який плінтусний рівень опускають професію. Але нашим політикам, що в носі колупатися, що в ефірі фейсом торгувати - один чорт. Вони це роблять з однаковою вишуканістю."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...