"Дитина благала і виривалася": Мережу обурив інцидент у лікарні Києва

Українська телеведуча Даша Малахова стала свідком неприємної ситуації в одній із приватних клінік Києва, під час якої маленькій дівчинці завдали психологічної травми через неправильний підхід медиків і батьків до процесу вакцинації.

На думку жінки, інцидент стався через те, що в Україні немає нормальної культури спілкування з дітьми, і їх не сприймають як повноцінних членів суспільства. Своїми негативними враженнями Малахова поділилася на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Ми не вміємо поводитися і спілкуватися з дітьми. У нас немає здорового майбутнього. Одразу хочу сказати, що мене обурює відсутність будь-якої поваги до дітей на території країни, чий паспорт і громадянство я ношу. Культурно так склалося, що дорослий - це все, а дитина - дурень і ніщо. Дорослий - сильний, дитина - слабка, дорослий - розумний і досвідчений, дитина - ідіот", - обурилася ведуча.

Вона розповіла, що, прийшовши в лікарню, щоб здати аналізи дітей, зустріла біля кабінету чоловіка і жінку, які привели на щеплення свою перелякану маленьку доньку і навіть не намагалися допомогти дитині подолати страх.

"Я змушена була піти, оскільки крик дитини був нестерпним. І я не ханжа. Дитину привели для щеплень, оскільки про це говорилося ще в коридорі серед дорослих, щеплення називали уколами, обговорювали дитину (так, наче її не було) і просили не заважати, коли говорили дорослі, хоча говорили вони дурощі та речі, які лише лякали дитину ще більше. Батьків і дитину запросили до кабінету і почали готувати щеплення, на очах у неї, розводити розчини, вибирати шприци, медсестри з відчуженими обличчями, схожі на сновид, автоматично і мовчки займалися "уколами", - згадує Малахова.

Вона наголосила, що, незважаючи на те, що мама і тато дівчинки були пристойно вдягнені і привели її до приватної клініки, це не вберегло дитину від такого ставлення, яке зазвичай характерно для пацієнтів поліклінік у країнах третього світу.

"Дитина кричала про допомогу, просила зупинитися, благала, виривалася, плакала, ридала. Дівчинка просила так, ніби її готувалися вбити, і це її останні хвилини життя. Тато спритно зазначив, що біль - це добре. За що отримав у моїй голові "Оскар" за найгіршу роль тата для дівчинки. І що якщо вона хоче поїхати відпочивати - біль це обов'язкова частина перед тим, як стане добре. Тупа теорія від тата з барсеткою, яка одразу програмує дитину і, швидше за все, виллється в її переживання в дорослому житті, тому тато отримає по заслугах, але дівчинка не винна", - розповідає ведуча.

Вона також звернула увагу на проблему того, що українські медики і вчителі, які є людьми, що часто контактують з дітьми, на жаль, не вміють із ними спілкуватися, не розуміють потреб і особливостей маленької людини і навіть не готові вийти з образу дорослого, чим часто калічать дитячу психіку.

"Прошу вас, поставтеся серйозно до почуттів дітей. Готуйтеся до походів до лікаря. І пам'ятайте - у найскладніші моменти нашим дітям потрібні ми. Очі в очі і впевненість, що ми їх не підведемо. Інакше все втрачає сенс... Нехай буде гараж позашляховиків і ціла гардеробна барсеток - якщо ваша дитина не щаслива і їй страшно - життя ваше лайно", - підсумувала Малахова свій емоційний пост зверненням до батьків.

Більшість підписників ведучої висловили свою солідарність із нею і залишили під текстом безліч коментарів, які засуджують байдужість дорослих до почуттів дітей.

"Завжди є час, завжди. Не завжди вистачає терпіння. Важливі найперші походи до лікаря, і якщо тоді не вистачило терпіння, це дуже важко виправити, потім потрібно терпіння вдвічі більше", "Насправді дивне це по-дурному прищеплене почуття - треба значить треба","Дуже шкода чути в таких випадках від медперсоналу: "Ми всього лише виконуємо свою роботу, заспокойте дитину і не заважайте нам працювати". Але ж вони з живими людьми працюють, не на заводі з верстатами"," Жахливо, всі живуть за принципом "Ми терпіли, і ви терпіть", але ж це наші діти, котрі нам вірять, довіряють. Навіщо потрібні діти людям, яким неважливі почуття. Це дуже сумно", - пишуть люди.

Разом з тим, деякі користувачі зазначили, що бувають такі випадки, коли важливо не втратити час для ефективного лікування і заради порятунку життя доводиться пожертвувати вмовляннями дитини не боятися лікарів.

"Бувають моменти, коли все зроблено правильно, а дитина все одно благає про допомогу і виривається, але чекати не можна. Я кажу про стаціонари, уколи і крапельниці. Що важливіше тоді - почуття маленької людини чи її життя?", "Не завжди є час на вмовляння. Бувають екстрені ситуації. Бувають схеми лікування і ліки за часом. І вік, коли відволікти дитину ще не виходить", - йдеться у коментарях.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...