Дивний "липкий туман" накрив приречених: Загибель туристів у Бурятії, котра шокувала всю Росію

У серпні 1993 року в Східних Саянах на невеликій гірській висоті 2 300 м раптово померли шість туристів з Казахстану.

Єдина дівчина, якій вдалося врятуватися, описує дивні погодні умови і липкий туман, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ. Сьома учасниця походу - 17-річна Валентина Уточенко - вижила лише дивом.

Відзначається, що групу очолювала досвідчений керівник, майстер спорту з туризму 41-річна Людмила Коровіна, а з нею троє юнаків і дві дівчини – Тимур Бапанов, Олександр Крисін, Денис Швачкін, Вікторія Залєсова і Тетяна Філіпенко.

Історія обплутана безліччю дивацтв, але прояснити їх не може навіть Валентина (єдина, хто вижила) - вона не розуміє, що ж тоді сталося. Жінка пам'ятає лише сильний ураган, раптову паніку, втрату свідомості, а потім смерть товаришів. "Я досі не зрозумію, як залишилася жива і чому померли мої товариші", - говорить Валентина.

При цьому дочка загиблої керівниці групи Наталя Коровіна впевнена, причина смерті не в погодних умовах. "Вдома почалася тривога. Стали телефонувати родичам хлопців, які з мамою пішли. Ті теж усі на нервах. Кожен день ходять на вокзал поїзди зустрічати. Дзвонили в Слюдянці, в Муріно. Жодних звісток. І раптом дізнаємося, що в Петропавловськ таким-то поїздом повертається Валя. Я на вокзал бігом. Пам'ятаю, провідниця відкриває двері вагона, і в отворі з'являється Валентина. Бліда, сама не своя. Я - до неї. Що з вами трапилося? Вона дивиться на мене і спокійно так говорить, що був липкий туман, усі стали задихатися, падали, а потім померли. Я немов у ступорі була, поки її слухала. І головне врізався в пам'ять цей липкий туман. Що за туман? Чому стали задихатися?" - повідомила дівчина.

Вона також додала, що в довідці про смерть Людмили Коровіної причиною вказали переохолодження. Але ні з ким з членів сім'ї загиблої слідчі так і не поспілкувалися, додала Наталя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...