Диво-делікатес: Як в Україні вирощують ікру з равликів, та чим вона корисна (відео)

Унікальний делікатес – ікра равлика схожа на перлини, вона біла, іноді рожева. Ікра равлика, кажуть фахівці, корисніша за найдорожчі види рибних аналогів.

Їх вирощують на невеличкій фермі, де працює всього 10 фахівців. Аби отримувати диво-делікатес, равликам створили вологий середземноморський клімат, передають Патріоти України.

Волого та спекотно, аби на світ з’явилася ікра середземноморського равлика, потрібен інкубатор – тут молюск відкладає яйця. Частину ікри залишають тут, аби народилися нові малюки.

А це “дитячий садок” равликів – тут на спеціальному пасовищі вирощують молюсків. Власники ферми жартують, кажуть, бізнес для ледачих. Равлик невибагливий, майже не хворіє, а технологія виробництва – проста. На одному гектарі можна виростити їх 10 тонн.

Унікальний делікатес – ікра равлика схожа на перлини, вона біла, іноді рожева. Ікра равлика, кажуть фахівці, корисніша за найдорожчі види рибних аналогів. Про її користь, а також м’яса середземноморського равлика і годі говорити. У хімічному складі велика кількість вітамінів і мінералів.

М’ясо равликів містить незамінну амінокислоту – луцин, до складу якої входить холін, який необхідний для нашого організму, ікра унікальна за своїм складом, тому що десь на 30-32% в ній міститься легкозасвоюваного білка.

Все отримане на равликовій фермі, іде на експорт – в Україні культури споживання такого продукту немає. 100 грамів ікри середземноморського равлика за кордоном коштує від 300 євро.

Товар дуже популярний особливо на ринках Європи та в Арабських Еміратах. Найкращі світові ресторатори закуповують ікру в українських фермерів насамперед через особливий смак та користь.


Джерело: Факти.ICTV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...