Джерело розкрило несподівані подробиці європейського вояжу Порошенка

Під час недавньої поїздки президента України Петра Порошенка до Європи українська делегація обговорювала із зарубіжними колегами критику ЄС з приводу боротьби з корупцією і закликала підготувати декларацію за підсумками 20-го саміту Україна-ЄС.

Про це "Апострофу" повідомило джерело в українських дипломатичних колах, передають Патріоти України.

За його словами, однією з ключових тем розмов стала постійна критика ЄС на адресу України з питань боротьби з корупцією. "Вони (представники української влади, - ред.) хочуть, щоб в ЄС менше говорили про корупцію. Тому що Росія буде включатися в українські вибори, використовуючи цю тезу. Тому наші політики просять менше про це говорити. Але в ЄС не готові на таке погоджуватися", - повідомив співрозмовник.

За його словами, різні погляди на це питання можуть стати перешкодою на саміті. На попередніх заходах учасники не надали загальні заяви, в зв'язку з чим надійшла пропозиція за підсумками липневого саміту підготувати декларацію. "Складнощі з зазначеною декларацією виникли після нідерландського референдуму 2016 року, який заблокував остаточну ратифікацію українсько-європейського Угоди про асоціацію. Він не дає спокою досі. Тому з боку української делегації було запропоновано визнати цей референдум непорозумінням, а його результати - помилковими", - підкреслило джерело.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...