Ефективність влади зашкалює: Щоб розвернути Хмельницького жо... до Москви, витратили 15 тисяч

На повертання пам'ятника Хмельницькому в Чернігові спиною до Москви витратили близько 15 тисяч гривень.

Фото: Мерія Чернігова

П'ятитонну скульптуру розвернули на 180 градусів.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Прес-службу Мерії Чернігова.
Власне на розворот фігури пам'ятника Богдану Хмельницькому з міського бюджету витратиться менше 14,5 тис. грн. Ці роботи є частиною загальної реконструкції постаменту пам'ятника.
"У ці 14,5 тис. грн. увійшли демонтаж фігури пам'ятника, маса якої до 5 тонн, її подальше встановлення, а також зведення і демонтаж будівельних лісів. При демонтажі і монтажі використовувалася і важка будівельна техніка - автокран", - сказано в повідомленні.
Крім того, в процесі реконструкції буде сформований новий фундамент під існуючий постамент в зв'язку з тим, що він нахилився. Тобто, існуюча основа не може забезпечити пам'ятника необхідну міцність, і при подальшому пошкодженні не виключено його руйнування. Тому в ході реконструкції передбачено закріплення постаменту за допомогою паль.

В цілому на рекнструкцію витратять близько 700 тис.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...