Ефективність влади зашкалює: Щоб розвернути Хмельницького жо... до Москви, витратили 15 тисяч

На повертання пам'ятника Хмельницькому в Чернігові спиною до Москви витратили близько 15 тисяч гривень.

Фото: Мерія Чернігова

П'ятитонну скульптуру розвернули на 180 градусів.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Прес-службу Мерії Чернігова.
Власне на розворот фігури пам'ятника Богдану Хмельницькому з міського бюджету витратиться менше 14,5 тис. грн. Ці роботи є частиною загальної реконструкції постаменту пам'ятника.
"У ці 14,5 тис. грн. увійшли демонтаж фігури пам'ятника, маса якої до 5 тонн, її подальше встановлення, а також зведення і демонтаж будівельних лісів. При демонтажі і монтажі використовувалася і важка будівельна техніка - автокран", - сказано в повідомленні.
Крім того, в процесі реконструкції буде сформований новий фундамент під існуючий постамент в зв'язку з тим, що він нахилився. Тобто, існуюча основа не може забезпечити пам'ятника необхідну міцність, і при подальшому пошкодженні не виключено його руйнування. Тому в ході реконструкції передбачено закріплення постаменту за допомогою паль.

В цілому на рекнструкцію витратять близько 700 тис.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...