"Ех, горе - не біда!": Екс-прокурор після звільнення купив 5 квартир в столиці (фото)

Колишній керівник Головного управління представництва в суді Генеральної прокуратури України Олег Кучер за час перебування на посаді приватизував дві службові квартири. Також після звільнення він з дружиною став власником 5 квартир в центрі Києва.

Про це повідомляє проект «Декларації» на Bihus.info, передають Патріоти України.

28-річний син Олега Кучера Вадим зараз теж працює в прокуратурі - на посаді першого заступника керівника Київської місцевої прокуратури №10. Згідно з його декларацією за 2016 рік, він живе в квартирі площею 63 кв. м. Вона була надана Олегу Кучеру в 2003 році в якості службової, а в 2008-му приватизована його дружиною Інною.

Вадим Кучер володіє гаражем площею 59 кв. м на Софіївській Борщагівці. На супутникових знімках видно, що він знаходиться на одному подвір'ї з будинком площею 547 кв. м, власницею якого є Інна Кучер. Згідно витягу з Реєстру речових прав на нерухоме майно, він був їй подарований в 2011 році.

У вересні 2014 року Олег Кучер приватизував ще одну державну квартиру площею 141 кв. м, розташовану в будинку бізнес-класу на бульварі Дружби народів, 14-16. У 2016 році він купив 3 квартири загальною площею близько 110 кв.м в будинку по вулиці Гоголівській, 1-3, недалеко від Центрального цирку. Його дружина теж володіє тут 30-метрової квартирою і 260-ма «квадратами» нежитлових приміщень. Ціни на житлову нерухомість в цьому будинку стартують від 1300 доларів за «квадрат», тому самі тільки квартири подружжя Кучеров повинні коштувати близько 180 тис. Доларів. А нежитлові приміщення, відповідно до декларації Вадима Кучера за 2015 рік, коштували його матері в 2011-му понад 30 тис. доларів.

Крім цього, Інна Кучер має майже півгектара землі на березі річки Десни в районі Вишгороду, а Олег Кучер в 2015 році придбав квартиру площею 89 кв. м в самому центрі Києва - в Михайлівському провулку, всього в 5 хвилинах ходьби від Майдану Незалежності. Ціна квадратного метра тут - 3,5 тис. доларів, тобто квартира екс-прокурора повинна коштувати більше 310 тисяч.

З транспортних засобів Вадим Кучер володіє автомобілем Land Rover Discovery 2007 року в., А його мати на початку 2016- го стала власницею LEXUS LX 570. Також, згідно з декларацією Вадима Кучера за 2015 рік, вона володіла Mercedes-Benz ML-350, але чи продовжує зараз автомобіль знаходитися в його власності - невідомо. Головне управління представництва в суді Генеральної прокуратури України Олег Кучер очолював з листопада 2005 по липень 2014 року.

Незважаючи на значний стаж роботи в старій системі, був звільнений не відразу після зміни влади. Зайнявши посаду першого заступника у власному відділі, Кучер встиг навіть взяти участь в розслідуваннях злочинів попередньої влади. Зокрема, в квітні 2014 року на брифінгу він повідомив про завершення перевірки щодо законності передачі в оренду землі під "Межигір'ям».

Прізвище Кучера теж було в списку тих, кого відмовився люструвати Генпрокурор Віталій Ярема. Зрештою, Олег Кучер звільно з роботи 1 грудня 2014 року.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...