Екологи плачуть навзрид: Окупанти вирубують у Криму унікальні заповідні дерева

Вік деяких з них сягає півтори тисячі років.

Росія знищує в окуповану Криму унікальну природу. На півострові вирубують заповідні дерева. Вік деяких з них сягає півтори тисячі років. "Наприклад, бухта Ласпі, урочище Батилиман, де ріс ялівець, суничник дрібноплідний – це реліктові рослини. Ще 100 тисяч років тому ці дерева росли. І вони дійшли до нашого часу", – заявила глава всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, передають Патріоти України.

У Ласпі росте найбільша у Європі популяція ялівцю – 2 тис. дерев. З початку анексії Криму зрубали 800. "Починаючи з 2013 року, ми щорічно моніторимо цю унікальну територію. У червні цього року були фотографії: вирубано десять гектарів цих унікальних дерев. Деяким з них було 1500 років!" – каже фахівець.

У бухті Ласпі зараз забудовують територію. У заповідній території прокладають дорогу.

Кримську біосферу знищують практично по всій території півострова. "Це стосується і наших заповідних територій – Кримський гірничо-лісовий заповідник. Унікальна територія над Ялтою. Зараз там прокладаю дороги. Там дозволили будівництво газопроводу. У 2007 році ми цього не допустили", каже Тимочко.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...