Економіст розповів, скільки українці заплатять за відновлення Донбасу

Експерт зазначив, що така сума буде потрібна щорічно до повного відновлення...

Відомий економіст і політолог, директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін назвав суму, яка потрібна на відбудову Донбасу і повернення всіх його жителів. Про це він розповів у своєму інтерв'ю для сайту "Главред", передають Патріоти України.

Олег Соскін пояснив, що в тій моделі, в якій регіон перебував до війни, відновити його вже буде неможливо, так як шахти знищені, а виробництво занепало.

"У тій моделі, в якій існував Донбас до війни, його відновити неможливо, оскільки шахти знищені, металургійний комплекс теж майже повністю прийшов в занепад, хімічне виробництво – теж. Люди, які могли все це утримувати, теж пішли", - вважає політолог.

Він відзначив, що мінімальні початкові вкладання в регіон – це 50 мільярдів доларів в рік і зазначає, що Україна зараз не в змозі підняти Донбас, так як таких грошей на це немає.

"Мінімальні початкові вливання, які знадобляться на Донбасі – близько 50 мільярдів доларів. Хоча б... І це – в рік. Але хто ж дасть такі гроші? З одного боку, Донбас – це наша земля, а з іншого – хто зуміє підняти цю важку ношу, коли вона до нас повернеться, якщо вся Україна балансує на межі виживання", - відзначає Соскін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...