Екс-голова Вищого господарського суду фінансував терористів "Л/ДНР", - СБУ

Колишній голова Вищого господарського суду України займався фінансуванням терористичних бандформувань «Л/ДНР».

Про це повідомляє СБУ, не називаючи фігуранта. Журналісти уточнюють, що мова про Артура Ємельянова, передають Патріоти України.

Повідомляється, що, перебуваючи на посаді, зловмисник за винагороду допомагав замовникам в справі прийняття потрібних їм судових рішень, для легалізації неправомірно отриманих коштів, скуповуючи через довірених або підставних осіб комерційну нерухомість на окупованих територіях Донецької області.
У свою чергу дані структури виплачували «податки і збори» окупаційним адміністраціям захопленої території.
Крім того, суддя купив в Донецьку приміщення, де було розміщено підрозділ «центробанку ДНР».
СБУ повідомляє, що у судді та інших підозрюваних проведені обшуки, в результаті яких виявлено документи та інші носії інформації, що свідчать про вчинення комерційних угод на території ОРДЛО, що кваліфікується як фінансування терористів.
«Також вилучено понад $ 210 тисяч, понад 11 тисяч євро і більше 230 тисяч гривень. За однією з адрес фігурантів справи оперативники спецслужби виявили і самого колишнього главу Вищого суду», - йдеться в повідомленні СБУ.
4 червня Вищий рада правосуддя тимчасово відсторонив Артура Ємельянова від правосуддя. Його підозрюють в корупції і тиску на суддів. Крім того, Ємельянов разом з дружиною фігурує в справі про «легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом».
За даними ЗМІ, колишня дружина Ємельянова Світлана володіє елітною нерухомістю в різних куточках світу: віллою в Анталії, апартаментами в Дубаї, двома готелями у Відні, а також фірмою, яка управляє трьома готелями у Франкфурті. У березні 2018 народний депутат Андрій Денисенко звернувся в СБУ із запитом щодо Ємельянова, його колишнього керівника Віктора Татькова та інших осіб. Нардеп стверджував, що 15 підконтрольних Ємельянова і Татькову фірм, зареєстрованих в окупованому Донецьку, продовжують здійснювати свою господарську діяльність і платити бойовикам «податки».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...