Екс-куратор терористів Донбасу пішов на підвищення у Кремлі

Колишній куратор так званих "ДНР" і "ЛНР", що працював раніше під керівництвом помічника президента РФ Владислава Суркова Борис Рапопорт отримав посаду у Кремлі.
Борис Рапопорт

Про це з посиланням на власні джерела в адміністрації президента РФ Володимира Путіна пишуть росЗМІ, зазначаючи, що працюватиме куратор терористів у кремлівському управлінні із забезпечення діяльності Держради, передають Патріоти України.

Це управління відповідає за підготовку матеріалів щодо вироблення державної політики у сфері соціально-економічного розвитку регіонів.

На даний час він проходить необхідну в таких випадках перевірку.

Кар'єра Рапопорта багато в чому пов'язана саме з чинним помічником президента Владиславом Сурковим і одним з найближчих його соратників Олегом Говоруном. У 2014 році Рапопорт працював у Кремлі, і, як повідомляє джерело, був безпосереднім куратором "ДНР" і "ЛНР", а також проекту "Новоросія". 1 грудня 2014 року Рапопорт залишив АП і наразі працює у комерційній сфері.

За словами двох співрозмовників видання, що працювали з чиновником, він залишив роботу з Сурковим через сукупність причин і взаємне рішення сторін. "Причин кілька озвучувалася, зокрема проблеми зі здоров'ям. Але неформально вважалося, що його не влаштовувала робота і це [звільнення] було обопільним рішенням. Йому набридла рутина, і він отримав хорошу пропозицію щодо нової роботи", - пояснило одне з джерел.

Крім "республік" Донбасу Рапопорт курирував і роботу Кремля з Україною, зокрема він займався агітацією в інших регіонах. "У нього були наполеонівські плани і впевненість в тому, що ми робимо бліцкриг в операції "Новоросія". Потім все структурували - насправді просто бліцкриг не вдався. І Рапопорта загнали в кабінет займатися рутиною", - розповіло джерело.

Також Рапопорт займався зокрема соціальними виплатами на Донбасі, коригуванням інформаційної політики на українському напрямку та різними проектами типу "Білої книги", яку її укладачі позиціонували як збірник "про порушення прав людини в Україні".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...