Екс-мера Слов'янська видалили із зали "за неповагу" і подовжили арешт

Ленінський райсуд Харкова, якому апеляційний суд області вирішив передати на розгляд справу щодо екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, на підготовчому засіданні в суботу видалив обвинувачену із залу.

Неля Штепа

«Обвинувачена поводилася так, що суд був змушений прийняти рішення про видалення її із зали за неповагу до суду. Виконання рішення зайняло певний час, оскільки обвинувачена відмовлялася залишати зал суду», - повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.

За словами представника прокуратури, в справу вступив ще один (третій) адвокат. Ним став Олександр Шадрін, який виступає захисником обвинувачених по ряду резонансних справ, в т.ч. про захоплення Харківської облдержадміністрації в квітні 2014 р, вибухів в рок-пабі «Стіна» в листопаді 2014 р і біля Палацу спорту в лютому 2015 р Він також захищає антімайдановца Ігоря Кромского, відомого на прізвисько «Топаз».

За словами А.Шадріна, він вступив в справу як адвокат за призначенням, оскільки двом іншим адвокатам Н.Штепи «з якихось причин не повідомили» про дату засідання.

«Ленінський райсуд призначив підготовче засідання на п'ятницю. Її -адвокат з якихось причин не повідомили про це. Було прийнято рішення призначити безкоштовного адвоката », - сказав А.Шадрін.

На підготовчому засіданні в суботу суд продовжив арешт Н.Штепи на 60 діб, до 25 липня.

Підготовче засідання триватиме 30 травня, однак Н.Штепа нема йому бути присутнім, оскільки суд вирішив видалити її із зали до закінчення підготовчого засідання.

Н.Штепа була заарештована 13 липня 2014 р.

Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити виробництво за звинуваченням Н.Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепе, відбувалися на території Слов'янська (Донецька область), тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живе в Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може привести до затягування строків розгляду справи.

ВССУ виніс ухвалу про розгляд справи у відношенні Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 року було прийнято рішення про початок судового розгляду заново зі стадії підготовчого засідання в зв'язку зі зміною в складі колегії суддів. (Замість головуючого Дениса Чудовского, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції Переваги, був призначений Віктор Єжов. А суддю Марину Міндареву (в зв'язку з тривалою хворобою) замінила Світлана Салайчук).

В.Єжов був призначений суддею Червонозаводського райсуду Харкова у квітні 2015 р До цього він працював в райсуді в Макіївці (Донецька обл).

26 січня 2017р. на черговому засіданні Червонозаводського райсуду Харкова у справі щодо Н.Штепи держобвинувачення заявили відвід головуючому судді Віктору Єжову, оскільки їм стало відомо про кримінальному провадженні щодо нього за ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи організації), зареєстрованому за матеріалами СБУ. Після отримання інформації про почате розслідування, М.Єжов заявив самовідвід.

У той же день колегія суддів задовольнила клопотання держобвинувачення про відвід В.Ежова і його самовідвід.

Захист заявив клопотання про визначення підсудності. Апеляційний суд Харківської області виніс ухвалу про розгляд справи у відношенні Н.Штепи в Комінтернівському райсуді міста.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...